PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 4. december 2008

22:00 - Koncert
DOGGY STONES (Ljubljana)

Skupina Doggy Stones obstaja že dve leti, od kar so Tadej Košir - el.kitara, Jernej Kržič - bas in Bor Zakonjšek - bobni formirali trio. Skupina igra avtorsko glasbo, katere žanri se gibljejo od jazza, fusiona, funka pa vse do stoner rocka. Fantje so predvsem odpirali jam sessione in tako pridobili mnoge izkušnje na področju improvizirane glasbe. Nastopili so tudi z Kiko Loureirom( angra), enim izmed vodilnih el. kitaristov zadnjih let na področju progresivnega rocka ko je imel kitarsko kliniko v Ljubljani.

Vsi člani zasedbe študirajo ali so študirali v tujini. Tadej, ki obiskuje konservatorij v Celovcu, veliko sodeluje z slovenskimi glasbeniki, med drugimi trenutno igra z Neisho, lansko poletje pa je imel priložnost igrati na krajši turneji z nedavno preminulim legandarnim Joe Zawinulom. Jernej trenutno tudi študira v Celovcu in pri svojih mladih letih kaže izjemno glasbeno zrelost, trenutno pa koncertira širom Slovenije s skupino Carnaval. Bor Zakonjšek je obiskoval Graško univerzo, kjer je študiral klasično kitaro, kasneje pa se je odločil za študij bobnov in odpotoval v London. Med drugim je sodeloval z Projektom Mesto, Moonlight Sky in mnogimi slovenskimi glasbeniki.


(možne rezervacije!)
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz