PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 16. junij 2009

21:30 - Torkovi literarni večeri
VE?ER LUD-a LITERATURA

Branje izbrank Literaturine prozne in pesniške delavnice.
Tarcisio Galbiati Komljanec je izbral gostujoči kritik Matej Bogataj, Nejo Tomšič gostujoča kritičarka Tina Kozin, pesnici pa mentor delavnice Uroš Zupan.

Tarcisia Galbiati Komljanec (1948) je študirala angleščino, nemščino in italijanščino na FF v Ljubljani. Po rodu je Italijanka, a že dobrih 40 let živi in dela v Ljubljani. Piše kratko prozo. Več kratkih zgodb je bilo objavljenih in nagrajenih na Radiu SLO in pri raznih revijah. V knjigi Ne bomo več pridne je izšla zgodba Začetek. Napisala je nekaj radijskih iger za otroke. Dela kot prevajalka pa še kot organizatorka/producentka pri Zavodu za kulturne dejavnosti Zofka.

Marina Bahovec (1946, Ljubljana) je končala študij angleščine in francoščine na Filozofski fakulteti v Ljubljani in slikarstva na Accademia de Belle Arti v Benetkah. Redno razstavlja. Izdala je knjigo pesmi Surabaya (Mariborska literarna družba, 2000) in zbirko kratkih zgodb Sladko škrlatna (Mariborska literarna družba, 2001). Neja Tomšič (1982, Šempeter pri Novi Gorici) je doštudirala slikarstvo na ljubljanski Akademiji za likovne umetnosti. Poezijo piše že vrsto let, vendar ni objavljala, kratke zgodbe pa je pričela pisati ob lanski delavnici. ivi in dela v Ljubljani.

Ivana Komel (1983, Slavonski Brod) je diplomirala na oddelku za bibliotekarstvo, informacijsko znanost in knjigarstvo na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Piše poezijo, prozo, strokovne članke s področja bibliotekarstva in prevaja. Njene pesmi so izšle v pesniški zbirki Izkrivljene podobe (Srednješolski center Nova Gorica, 2001), v zborniku Mladinskega kluba Društva slovenskih pisateljev (2008) ter v literarnih revijah Nova revija, Vpogledi in v sarajevskem literarnem časopisu Republika poezije. Svojo poezijo objavlja tudi na Radiu Slovenija. Je članica Mladinskega kluba Društva slovenskih pisateljev in umetniške skupine Aggresive Theatre. ivi v Ljubljani, kjer je vpisana na podiplomski študij bibliotekarstva.

Po branju glasbo za ples ob zaprtju pomladanskega cikla Bralne kulture LUD-a Literatura 2009 (ne prvič, ne zadnjič) vrti teoP (belo smetje).

*******

Branja v klubu Gromka povezuje Petra Koršič.
Udeležba na vseh dogodkih je brezplačna. Dogodke sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije.
Obveščanje o Literaturinih dogodkih si zagotovite s prijavo na http://www.ljudmila.org/ludliteratura. Z LUD Literatura se spoprijateljite na Facebooku ali, še bolje, na dogodku.
Naročanje revije in knjig na ludliteratura@yahoo.com.
Zasnova in izvedba Literarne kulture: LUD Literatura, Erjavčeva 4, 1000 Ljubljana.
 

 « nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz