PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 24. junij 2009

22:00 - Kantiteta
SKUPINA MATEJ + JANI KOVA?I? + GIFTNA KRF

SKUPINA MATEJ
Matej Tratnik (vokal, kitara) v spremljavi Mateja ?elika (harmonika)
Osemnajstletni kantavtorski podmladek s Primorske, se že od malih nog giblje v glasbenih vodah. Po spoznavanju različnih glasbil in igranju v različnih ansamblih in orkestrih se je pri petnajstih letih odločil za kantavtorski žanr. Lani se je udeleži natečaja Kantfest, tokrat pa se bo predstavil s harmonikašem, s katerim sodelujeta dobro leto. 
 
JANI KOVA?I?
Kantavtor, kitarist, pisec besedil, skladatelj, filozof in še kaj... Ni ga treba posebej predstavljati, saj ga poznajo stari in mladi, ali pa vsaj kakšnega od njegovih že (skoraj) ponarodelih komadov.
Prvič je na oder stopil pred dobrimi tridesetimi leti, njegova diskogarafija obsega ducat in pol plošč – zadnje smo se lahko razveselili kot božičnega darila lansko leto – da ne omenjamo številnih sodelovanj z glasbeniki vseh žanrov in nastopov na odrih vseh možnih velikosti. Giblje se med jazzom, rockom in ljudskimi popevkami, ostra kitara in hripav glas pa samo še dodatno poudarita njegova besedila, zgodbe o ljudeh, s pristno merico cinizma in humorja.
Pustimo se presenetiti, kaj bo iz vreče svojega obsežnega glasbenega repertoarja potegnil tokrat. Gotovo pa se bo med komadi našla tudi kakšna ironična anekdota...
Še vedno delaven: http://www.youtube.com/watch?v=AWHBrlcjX-A
 
GIFTNA KRF prleški rock & bluestrip
pa bodo poskrbeli za malo glasnejši zaključek kantavtorske sezone v Gromki.
Glasba preprostih blues-rockovskih rifov in udarnega ritma z besedili v prleščini. Preprosto, brez šminke in kompliciranja z besedili, ki so nemalo družbeno kritična, življenjska pač. Direktno v drobovino!!! 
To se zgodi, če si kantavtor najde bend: http://www.youtube.com/watch?v=OjF2zM_lv80
 
Giftna krf so:
Tadej Vesenjak (vokal, ritem/bas kitara),
Marko ?uš (električna kitara, ex Dežurni krivci)
Igor Ketiš (bobni, ex Dežurni krivci)« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz