PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 19. december 2009

22:00 - R.A.F.A.L.
10. OBLETNICA AKTIVNE PROPAGANDE IN R.A.F.A.L.-a

Vse skupaj se je začelo davnega leta 1999, ko je skupina najstniških pankerjev zasedla podstrešje Cukrarne in iz njega naredila skvot, dobrih nekaj mesecev kasneje pa sta nastala anarhopunk bend Aktivna Propaganda in koncertna skupina R.A.F.A.L.. Oba sta skozi leta izgubila in pridobila nekaj članov, pa vendar ostajata zvesta svojim načelom... D.I.Y. or die!!

Aktivna Propaganda je verjetno najbolj prepoznaven slovenski hardcore bend, ki prisega na anarhistične in antifašistične D.I.Y. smernice. Skozi njihovo glasbo, ki je ni potrebno dodatno predstavljati, in njihove žive nastope petorica skuša predstaviti njihove poglede na socialno-politično situacijo, hkrati pa s poslušalci želijo deliti svoje izkušnje, ideje in predloge k ustvarjanju alternative. Glasba in alternativna kultura sta za njih le eden izmed načinov upora, zato so aktivni na mnogih različnih socialno-političnih področjih v anarhističnih, antifa in avtonomnih gibanjih. Na svoji poti so prekrižarili dober del Evrope in Balkana in povsod naleteli na izjemen odziv in podporo.
Diskografija:
Demo tape: split s Sod'n dan (DHP/AK47, 2000)
CD "Na Ruševinah Kkapitalizma, bomo zgradili pravičen svet" (Bum Records, 2004)
CD-R "Krvavi Krog" a.k.a. "Thrash Demo" (Bum Records, 2006)
CD diskografija "Nepremagljiv odpor, neskončna borba, neustavljiva revolucija" (Bum Records, 2007)
www.myspace.com/aktivna666

R.A.F.A.L.  je nastal kot odgovor na pomanjkanje pritoka glasbenih skupin iz D.I.Y. hardcore punk scene. Njegovo osnovno vodilo je organizacija D.I.Y. hardcore/punk/crust/grind koncertov. Skozi vsa leta R.A.F.A.L. ostaja 100% nekomercialen in 100% neprofiten. Zavrača komercialno kulturo in njen življenjski slog ter se drži smernic, da je mogoče misliti in živeti tudi drugače ter da obstajajo alternative tej multikorporativni kulturi. Koncerte je začel prirejati najprej v Gali Hali na Metelkovi, nato v AC Molotov, po njegovem padcu in krajšem premoru pa se je ponovno preselil na Metelkovo, tokrat v Klub Gromka.
V svoji desetletni zgodovini se lahko pohvali z več kot 100 uspelimi koncerti in festivali in sodeluje z mnogimi sorodnimi organizacijami iz celega sveta.
www.myspace.com/dirt_dunka
www.klubgromka.org/index.php?mode=about&sklop=1

Ob tej priložnosti bodo v Gromki igrali Aktivna Propaganda in njuna najboljša 'partnerja v zločinu' old school hardcorovci Final Approach iz Krškega in legendarni hrvaški anarhopunkerji AK47, ki bodo ob tej priložnosti zopet stopili na oder.
www.myspace.com/xfinalapproachx
www.myspace.com/dhpak47

Obenem bo to tudi benefit festival solidarnosti in podpore, kjer bomo zbirali sredstva, potrebna za prirejanje R.A.F.A.L.-ovih koncertov in pa prispevke v pomoč pokrivanja sodnih stroškov aktivistov AC Galicija.
 

 


kontakt: rafalkoncerti@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz