PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 27. november 2003

18:00 - Delavsko-punkerska univerza
PETER MLAKAR: Od politike do na?ela dobrega in naprej

Politika kot skrb za obče dobro v pogojih realne, empirične družbe, se uresniči zgolj v svojem nasprotju, v suprematnem, nerealnem absolutu užitka. Politika kot oblika seksualnosti je svoje istovetje le v totaliteti ubijalske, zle ljubezni.

P e t e r M l a k a r, rojen 1951 v Ljubljani, je filozof, član Oddelka za čisto in praktično filozofijo pri Neue Slowenische Kunst (NSK), publicist in predavatelj. Objavlja v različnih tujih in domačih publikacijah in je avtor mnogih knjig s področja filozofije in erotike: [i]Spisi o nadnaravnem[ei], [i]Reden an die deutsche Nation[ei], [i]Uvod v Boga[ei], [i]Hribi in doline[ei], [i]Mera in čut[ei], [i]Skrivnosti srca[ei]. Sodeluje pri različnih projektih skupine Laibach, skupine Irwin, Novega kolektivizma, gledališča Noordung in pri nastopih NSK kot celote. Skupaj s 300.000 Verschiedene Krawalle je izdal CD z naslovom [i]Peter Paracelsus[ei]. Peter Mlakar je televizijski pridigar na nacionalni TV. Glavna področja raziskovanja: klasične filozofske teme ter njihove anomalije; vprašanje o Bogu v povezavi s scientifiziranim, tehnologiziranim, kibernetiziranim svetom; seksualnost in njen pomen v relaciji z Absolutnim ter pojmom zla; apofatična teologija s psihoanalizo; metafizika z logičnim pozitivizmom; mistika z znanostjo.


kontakt: oberstar@mail.ljudmila.org
« nazaj


MESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz