PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 20. april 2010

18:30 - Predavanje
Pogovor o knjigi SPISI IZ HUMANISTIKE

Vabljeni na pogovor o knjigi Spisi iz humanistike (Založba /*cf, Oranžna zbirka), ki bo 20. aprila ob 18.30 v klubski Gromki. Z avtorjem Rastkom Močnikom se bodo pogovarjali Marta Gregorčič, Nik Jeffs, Rajko Muršič in še kdo.

"Pričujoči spisi so nastajali v položaju, ko se je ponovno zazdelo, da polom starih ustanov odpira polje za nebrzdani razmah človeških slabosti. A nastali so prav iz preloma s skušnjavo moraliziranja: namesto jalovih vprašanj o človeških slabostih postavljajo problem, kaj je logika poloma institucij, v čem je racionalnost razbijanja solidarnostnih vezi. Zdaj že vemo odgovor: namesto samoupravljanja – država kapitala; namesto solidarnosti – svobodni trg in neovirana konkurenca. Pričujoči spisi se umeščajo med zavrnitev ideološkega vprašanja in uveljavitev političnega odgovora. Ločujejo se od ideologije, odtujujejo se neposredni politični praksi: radi bi bili teoretski."

Rastko Močnik,  Predgovor k Spisom iz humanistike« nazaj

komentarjiMESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz