PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 20. oktober 2010

22:00 - Twotonebinas
ANGEL CITY OUTCASTS (ZDA) + TAVÄNTROÄA (Slo)

Angel City Outcasts prihajajo iz Los Angelesa. Tam so se, kot bivši ─Źlani dveh lokalnih punk skupin Youth Rebellion in Broke 'til Thursday, zbrali leta 2002. Glede na to, da so bili tako ali tako prijatelji ┼że vrsto let so Alex Brugge (vokal), Tak Boroyan (solo kitara), Alex Zabolotsky(bass) in Bob Zamundo (ritem kitara) videli novo skupino kot perfektno prilo┼żnost, da u─Źvrstijo pozitivno kemijo med seboj znotraj te skupine. To─Źno takrat so sre─Źali še Ryana Markleya (bobni) in formula je bila zaokro┼żena.

Angel city outcasts so svojo glasbeno pot za─Źeli tako, da so predelali nekaj pesmi svojih prejšnjih bendov in ┼że kmalu oblikovali temelje za svoj poseben zvok, ki zdru┼żuje silo in karizmo street punka, ter gib─Źnosti in veš─Źino klasi─Źnega rock'n'rolla. Njihova street rock je tako protinapad pogosto podstandardni, domišljavi in dolgo─Źasni muziki, ki, dan danes, obvladuje ve─Źino radijskih in televizijskih valov. Njihova misija je polo┼żiti vso svojo bit, pa tudi veš─Źine v rock'n'roll, kar ima za posledico hitre, privla─Źne refrene, hitre ritme in kitarske sola┼że, ter mo─Źno ritem podlago, pri ─Źemer jih vodi cela vrsta vplivov, ki gredo od punka, preko hardcora, rockabillyja, starega countryja vse do metala in nazaj. Leta 2004 so Angel City Outcasts izdali svoj prvenec Let it ride, ki se kiti z nalezljivimi rock'n'roll napevi. Kot tak jim je prinesel pogodbo z Sailor's grave records v Ameriki, ter People like you v Evropi. Dve njihovi pesmi: Youth Rebellion in Keep on, pa sta bile uporabljene v Xbox igri Greg Hastings Tournament Paintball. Leto 2006 je prineslo drugi album Deadrose Junction, na katerem se Angel City Outcast še mo─Źneje podajajo v vode rock'n'rolla. Na krilih tega albuma so, v naslednjih dveh letih, prekoncertirali celo Ameriko pa tudi dober del Evrope. Nato pa so se jih lotile prve kadrovske spremembe. Nova postava je posnela tretji studijski, po bendu poimenovani, album, ki je izšel maja letos, in katerega promovirajo na tokratni evropski turneji.
http://www. angelcityoutcasts.net
http://www.myspace.com/aco
http://www.youtube.com/watch?v=Ep_SmAytouA
http://www.youtube.com/watch?v=iwNBeXFD23I

Gromki oder bo pred Angel City Outcasts zasedla doma─Źa Tav┼żntro┼ża, ki prihaja iz Dolenjskih toplic. Trio je pred tem uspešno sodeloval v projektih Braneta Koncilje Poljska strašila in kasneje v crust zasedbi Corcoras. Polega tega se kitarist Tav┼żntro┼że udejstvuje še  v hardrock zasedbi Rodzlejben, bastis pa v punk grind bendu Pecropopcorn.

Tav┼żntro┼ża je nastala konec leta 2004 in ┼że  v nekaj mesecih naklepala preko dvajset komadov. Potem je sledila  prva javna predstavitev na lokalnem festivalu Koliko smo pod zemljo, sledila pa je vrsta koncertov, med drugim tudi nastop na FV festivalu z The Last Vegas. Leta 2006 so bili izbrani v koncertno karavano Radia Študent, ter z okviru Klubskega Maraton prekri┼żarili domovino.
Tudi Tav┼żntro┼ża se, tako kot Angel City Outcast, napaja iz razli─Źnih virov kot so punk, rock'n'roll, hardcore.
http://www.myspace.com/tavzntroza 

vstop: 6 eur z rezervacijo na twotonebinas@gmail.com, na dan koncerta 8 eur.


kontakt: twotonebinas@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem o┼żivljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizoriš─Źe`, ki ga bomo vsaki─Ź napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi ve─Ź... ]
layout:vax - 2008 - code:primz