PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 29. oktober 2010

22:00 - R.A.F.A.L.
TRAGEDY (ZDA) + MELETE (Slo) + BAKA YARO (Slo)

Tragedy prihajajo iz Tennessee-ja. Igrajo že 10. leto in so že zadnjih nekaj let eden najvplivnejših crustpunk bendov. Pravijo, da so na njihovo glasbo vplivali zgodnji hardcore punk bendi, kot so Discharge in japonski Deathside. Ime so si nadeli po Disclose LP-ju iz 1994. Tragedy so vstali iz pepela edinstvenih legendarnih His Hero is Gone in Deathtreat.
Njihova besedila so apokaliptično-družbeno-kritična. �e s prvo plato (2001) pa so Tragedy ustvarili zvok, ki ga na žalost vse preveč crustpunk bendov skuša (bolj ali manj ne/uspešno) posnemati, toda njihova glasba je edinstvena; v svoji osnovi nadvse preprosta, karakterizirana z nepopustljivim, težkim hardcore punk zvokom, naglašena z melodičnimi vstavki in nižanjem tempa. Uspelo jim je nadgraditi pomen glasnega, hitrega, težkega, temačnega, tako kot so to na svoj način storili tudi From Ashes Rise, Remains of the Day in His Hero is Gone.
Tragedy skozi vsa ta leta držijo nizek profil, o njih je moč najti le malo informacij in promocijskega materiala, prav tako nimajo nobene uradne internetne strani.

?lani:
Todd Burdette - kitara/vokal - tudi v Deathreat, Severed Head of State, Trauma in Warcry, ex- Copout, Rueben James, His Hero is Gone, Funeral in Call The Police
Yannick Lorrain - kitara - ex- His Hero is Gone in Union of Uranus
Billy Davis - bas/vokal - tudi v Deathreat in Trauma, ex- Face Down , From Ashes Rise in Copout,
Paul Burdette - bobni - tudi v  Deathreat in Criminal Damage, ex- His Hero is Gone, Face Down, Rueben James, Call The Police in Well Away

Diskografija:
2000 - Tragedy (Tragedy Records)
2001 - Tragedy (Skuld Releases)
2002  - Can We Call This Life? (Tragedy Records)
2002 - Vengeance (Tragedy Records)
2003 - Vengeance (Skuld Releases)
2003 - Split 7" with Totalitär (Armageddon Label)
2004 - UK 2004 Tour EP (Tragedy Records)
2006 - Nerve Damage (Tragedy Records)

http://www.myspace.com/tragedyone
http://www.last.fm/music/Tragedy

Trojica Baka Yaro so na slovenski sceni prave legende, saj igrajo že več kot 8 let. Pod imenom Anus so preigravali klasične hc melodije v stilu U.B.R., po spemembi postave, pa se je le-ta spremenila.  Vsa ta leta ostajajo do konca zvesti D.I.Y. etiki, tako v glasbi kot v filozofiji. Igrajo hiter pakleni d-beat crust z grobimi trgajočimi rifi, energičnimi hardcorovskimi melodijami in grobim vokalom. V vseh letih nimajo nobene izdaje, le neuradne posnetke izpred nekaj let.

www.myspace.com/dbeatmachine

Melete so še en kvaliteten bend na slovenski sceni. ?lani so izkušnje nabirali oz. jih še vedno nabirajo v bandih kot so Bogdan, What They Fear, Human Host Body in Paperplanecrash. Po Sloveniji ne igrajo dosti, saj so bolj, kot sami pravijo, 'touring bend'. Tako so v preteklih letih obredli že večino Evrope in Balkana. Njihov zvok bi lahko opisali kot emo-crust... inštumentalni deli, mešani z dokaj temačnim post-crust hardcorom, veliko melodije, počasni vložki in trgajoč vokal in spominjajo na španske bende kot sta Ekkaia in Madame Germen. Do sedaj so izdali 7inch z naslovom Melete in istoimenski Tour EP, katera si lahko zdownloadate iz njihovega web bloga.

http://bizniscore.blogspot.com/


 


kontakt: rafalkoncerti@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz