PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 23. februar 2011

21:00 - ŠKUC-Buba
SCOTT KELLY (dark folk ľ Kalifornija, ZDA)

Eden izmed ustanoviteljev kultnih kalifornijskih “hrustov” Neurosis. Poleg Neurosis se je Scott proslavil tudi v sorodnih projektih a la Tribes Of Neurot in Blood And Time, z doomersko superskupino Shrinebuilder ter kot reden gost na albumih “u─Źencev” Mastodon. Pri nas ga bomo dobili zapakiranega v posami─Źni kantri/folk embala┼żi.

Scott Michael Kelly je glasbeno dejaven ┼że dobrega ─Źetrt stoletja, odkar je sredi osemdesetih v Oaklandu soustanovil zvo─Źno pošast po imenu Neurosis, ki je z leti postala unikaten in mo─Źno prepoznaven simbol alternativnega (doom) metala oz. hardkora. Kvintet Neurosis je z leti zorel in se razvijal, postajali so vse bolj atmosferi─Źni, glomazni in kolosalni, dobili pa so tudi nove poganjke, kot sta eksperimentalni alter ego Tribes Of Neurot in zalo┼żba Neurot Recordings, ki je bila sprva namenjena le obstranskim aktivnostim ─Źlanov. Pri njej je nekje pred desetimi leti Scott objavil svoj debi – malo pred njim je podobno storil kolega Steve Von Till (v precej sorodni maniri). Prvenec je bil akusti─Źnokitarska afera, skrajno asketska, kjer se je Kelly (ne)pri─Źakovano oprijel folka in kantrija, ju obral ─Źisto do kosti, vse skupaj pa ovil v tan─Źico gotske misti─Źnosti. Na drugem albumu je prodrl še globlje v srce teme, z zna─Źilnimi ogolelimi, trpkimi intimnimi napevi, v katerih se izmeni─Źno vzdigujeta odrešenje in poguba, in s katerimi se je Scott Kelly zapisal kot tema─Źni, a iskreni ter pronicljivi trubadur sodobnosti.

Podrobneje: http://www.bubabooking.si/2010/12/scott-kelly-23-2-2011-klub-gromka/

Diskografija:
Spirit Bound Flesh (Neurot, 2001)
The Wake (Neurot, 2008)

Vplivi in vzporednice:
Hank Williams, Johnny Cash, Tom Waits, Current 93, Mark Lanegan

Splet:
http://www.myspace.com/bloodtime
http://www.last.fm/music/Scott+Kelly

Vstopnice: 8€ le na ve─Źer dogodka
Rezervacije in info: buba@moj.net« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem o┼żivljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizoriš─Źe`, ki ga bomo vsaki─Ź napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi ve─Ź... ]
layout:vax - 2008 - code:primz