PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 23. februar 2011

21:00 - ŠKUC-Buba
SCOTT KELLY (dark folk ľ Kalifornija, ZDA)

Eden izmed ustanoviteljev kultnih kalifornijskih “hrustov” Neurosis. Poleg Neurosis se je Scott proslavil tudi v sorodnih projektih a la Tribes Of Neurot in Blood And Time, z doomersko superskupino Shrinebuilder ter kot reden gost na albumih “u─Źencev” Mastodon. Pri nas ga bomo dobili zapakiranega v posami─Źni kantri/folk embala┼żi.

Scott Michael Kelly je glasbeno dejaven ┼że dobrega ─Źetrt stoletja, odkar je sredi osemdesetih v Oaklandu soustanovil zvo─Źno pošast po imenu Neurosis, ki je z leti postala unikaten in mo─Źno prepoznaven simbol alternativnega (doom) metala oz. hardkora. Kvintet Neurosis je z leti zorel in se razvijal, postajali so vse bolj atmosferi─Źni, glomazni in kolosalni, dobili pa so tudi nove poganjke, kot sta eksperimentalni alter ego Tribes Of Neurot in zalo┼żba Neurot Recordings, ki je bila sprva namenjena le obstranskim aktivnostim ─Źlanov. Pri njej je nekje pred desetimi leti Scott objavil svoj debi – malo pred njim je podobno storil kolega Steve Von Till (v precej sorodni maniri). Prvenec je bil akusti─Źnokitarska afera, skrajno asketska, kjer se je Kelly (ne)pri─Źakovano oprijel folka in kantrija, ju obral ─Źisto do kosti, vse skupaj pa ovil v tan─Źico gotske misti─Źnosti. Na drugem albumu je prodrl še globlje v srce teme, z zna─Źilnimi ogolelimi, trpkimi intimnimi napevi, v katerih se izmeni─Źno vzdigujeta odrešenje in poguba, in s katerimi se je Scott Kelly zapisal kot tema─Źni, a iskreni ter pronicljivi trubadur sodobnosti.

Podrobneje: http://www.bubabooking.si/2010/12/scott-kelly-23-2-2011-klub-gromka/

Diskografija:
Spirit Bound Flesh (Neurot, 2001)
The Wake (Neurot, 2008)

Vplivi in vzporednice:
Hank Williams, Johnny Cash, Tom Waits, Current 93, Mark Lanegan

Splet:
http://www.myspace.com/bloodtime
http://www.last.fm/music/Scott+Kelly

Vstopnice: 8€ le na ve─Źer dogodka
Rezervacije in info: buba@moj.net« nazaj

komentarjiMESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi ve─Ź... ]
layout:vax - 2008 - code:primz