PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

nedelja, 20. februar 2011

21:00 - Twotonebinas
ROTTERDAM SKA JAZZ FOUNDATION (Nl)

Nizozemska zasedba Rotterdam ska jazz foundation je v Gromki prvič nastopila leta 2005, se vrnila dve leti kasneje, sedaj pa se po štiriletnem premoru zopet vračajo. Zakaj? Zato ker sta jim klub in slovenska publika tesno prirasla k srcem – ker se tukaj dobro počutijo in so vedno dobro sprejeti. Posledično pa nas vedno tudi razveselijo z odličnim koncertom.

Rotterdam ska jazz foundation resda prihajajo iz Rotterdama, kar vam pove samo njihovo ime, vendar pa imajo Jamajške duše. Ska jazz in reggae kot ga igrajo oni se suvereno postavlja ob bok prvakom te zvrsti The Skatalites, pa tudi mlajšim sledilcem kot so New York Ska Jazz ensemble in podobni.

Kljub temu, da so Rotterdam ska jazz foundation svoj izraz našli v preteklosti, v že mnogokrat slišanem, pa je njihova glasba zelo sveža. Tradicionalni ska, rocksteady, reggae in soul odigrajo z žarom in poživljajočo energijo, ki se vedno prenese tudi na publiko. Njihova glasbene podlaga – prihajajo namreč iz različnih glasbenih scen, kot so pop, ska, jazz, etno, je zelo barvita, zato je v njihovi glabi zaslediti tudi vplive orientalskih, ciganskih godb, ter jazzovskih, ki so se napajale pri Theloniousu Monku, Sonnyju Rollinsku, Jacku Teagardnu in še mnogih velikanih jazza.

Rotterdam ska jazz foundation veliko svojega časa posvetijo koncertiranju, predvsem po Evropi, pa tudi v Ameriko jih je že zaneslo. Izkušene glasbenike je pod svoje okrilje vzela največja evropska ska založba Grover records, za katero so posneli tako svoj prvenec Skake Your Foundation, kot tudi njegovega naslednika Sunwalk – dva odlična albuma, ki pa kmalu obetata dobiti naslednika.

Torej??!! Ni ga boljšega konca tedna kot je dober koncert. Rotterdam ska jazz foundation pa so, definitivno, sinonim za to!


Vstopnina: 5 eur (z rezervacijo na twotonebinas@gmail.com), 7 eur na dan koncerta

Vrata: 21:00, začetek koncerta ob 21:30.


kontakt: twotonebinas@gmail.com (možne rezervacije!)
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz