PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 22. februar 2011

22:30 - Defonija
LOLITA (Slovenija) + TINY LEGS TIM (Belgija)

Tokratni koncert se začne nekoliko pozneje. Usklajeni smo namreč z nastopom 11 Songs feat. Luc Mishalle / Trevor Watts / Adama Dramé + Foliba & Marockin’ Brass v Cankarjevem domu, ker je spet kar nekaj ljudi, ki bi bili radi na obeh nastopih.

Pred koncertom in po njem bo primernih godb nasukal Matej iz Jazz & Blues Ploščarne!

Vozni red: klub je odprt že od 21:30 naprej; najprej gre ob pol enajstih na oder Tiny Legs Tim, po njegovem solu sledi kratka pavza, zatem pa nastopi Lolita.

 

Lolita

Primož Simončič - altovski-, sopranski saksofon
Iztok Vidmar - električna kitara, basovska kitara
Neža Naglič - klaviature
Uroš Srpčič - bobni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lolita (foto: Maruša Bertoncelj) navdušuje s svojimi raznolikimi in pestrimi godbami že izza davnega leta 1987. V obliki tria, ki ga ni bilo mogoče ujeti nikdar in se je zmerom uspešno izognil nasilnim žanrskim opredelitvam, še najraje slišijo na razprto skovanko, s katero se začne tudi popotovanje po njihovi bogati spletni strani: HiEnergy Turbo Porno Minimal SugarFree Pop Funky Overdrive Ethno Broootaal HardGroovie Jawzz band ... Hm, le kaj naj to pomeni danes, ko se Lolita po dvanajstih albumih in nekaj kompilacijah predstavlja spet - kot že tolikokrat - predrugačena? Številna sodelovanja, ki segajo od igralca Zijaha Sokolovi?a in lokalnih muzičnih imen do nastopov in posnetkov z gostujočimi iz tujine, kakor sta trobentarja Axel Dörner in Ventzislav Blagoev ali saksofonistka Jessica Lurie ... so jih kvečjemu utrdili kot eno izmed najbolj trdoživih, pa obenem fleksibilnih domačih zasedb, jim prinesli kup laskavih nagrad, njihovo zvesto občinstvo pa spremenili v pravo pravcato hard core skupino, ki se ima po dolgem času spet zbrati v Gromki. Tovariši in tovarišice, vaša bivša, sedanja in bodoča Lolita se predstavlja kot kvartet. Novega bobnarja Uroša Srpčiča poznamo iz Polske malce, Demolition Group in številnih drugih sodelovanj; Izi Vidmar, ki je strune drgnil, denimo, v bendih ?ao pičke, Orkester Titanik in Basisti, bo tokrat svoje slavno in posebno basiranje oplemenitil še z električno kitaro; Neža Naglič, nova pianistka je znana iz zasedbe Salamandra Salamandra, zadnje čase pa se vse bolj uveljavlja tudi kot svobodna improvizatorka - najdete jo v Menzi pri koritu, zelo dejavna pa je tudi v kolektivu Raziskava-Refleksija, ki ga v Španskih borcih vodi Tomaž Grom. Primož Simončič, navsezadnje, nekdanji pihalski ud ansamblov Srp in Quatebriga pa slejkoprej ostaja tudi vrhunski izvedenec na Inštitutu za gozdarstvo Republike Slovenije.

http://www.ljudmila.org/lolita/
http://www.myspace.com/lolitae

+

Tiny Legs Tim - glas, kitara, orglice, stump box 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tiny Legs Tim (Tim De Graeve) iz belgijskega Genta je rojen leta 1978. Odraščal je v mirnem in spokojnem okolju zahodnoflamske pokrajine Heuvelland. e kot otrok je začel poslušati Boba Dylana in stare bluesovske mojstre, se kmalu začel resno učiti kitaro in še v rosnih letih tudi eksperimentirati s svojim osebnim slogom. V hipu, ko je počasi začel graditi prepoznavnost in postajal zrel muzičist, pa je hudo zbolel. Zadnjih pet let je v glavnem preživel po raznih bolnišnicah. Beda teh inštitucij, tenka črta med življenjem in smrtjo in sama narava bolezni so se neizbrisno vtkale v "novega" Tima, ki ga bomo srečali sredi večkotenomesečne evropske turneje. Kakor da bi bil preklet z usodo kakšnega starega, nesrečnega in hudo izkušenega bluesmana, je Tiny Legs Tim zdaj prežet z zdravim cinizmom, njegovi nastopi pa so tista zmagovita mešanica med bojevitostjo in neupogljivostjo duha, ki bluesovske godbe dela nenehno sveže, privlačne, poučne.

http://www.myspace.com/tinylegstim
http://www.reverbnation.com/tinylegstim

http://www.youtube.com/watch?v=gbEmJGBqsjI
http://www.youtube.com/watch?v=et8gURmnsWg&feature=related

 


kontakt: defonija@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz