PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 2. julij 2011

22:00 - R.A.F.A.L.
MORNE (ZDA) + VISIONS OF WAR (Bel)

Morne prihajajo iz ZDA in so eden izmed boljših bendov, ki so nastali v zadnjem času. Sestavljajo jih člani crust bendov Filth of Mankind in Disrupt ter sludge bendov Grief, Alabama Thunderpussy. Ti glasbeni vplivi se skupaj zlijejo v bend z unikatno estetiko crusta. Glasbeno so bližje crustpunku kot pa sludge-u, ki pa se definitivno manifestira skozi njihov celoten zvok. Lahko bi rekli, da se slišijo kot Amebix, ki srečajo zgodnje Sacrilege, vendar je njihov pristop veliko modernejši, ustvarijo temačen ambient in melodiko, ki sta prisotna ne glede na tempo komadov. Skratka - a must-see!
http://www.myspace.com/mornecrust

Visions of War so nastali oktobra 1996 v flamskem delu Belgije. Kmalu se jim je pridružil drugi vokalist s katerim so posneli dva dema, prvega aprila 1998 in drugega decembra 1998. Dve leti kasneje so razpadli. A nočna mora se je nadaljevala v novi postavi natanko štiri mesece kasneje, septembra. Po nekaj nastopih so ponovno zamenjali basista. Sledijo manjše turneje, končno posnamejo prvi album, se spet odpravijo na turnejo, vmes zamenjajo par članov, pa spet turneje in tako dalje. Konec 2003 se Wisions of War spustijo v nov zabaven projekt ter ustanovijo Pissedcharge - Discharge cover bend, kjer preigravajo komade iz let 1980-82. Pissedcharge umrejo leta 2004, VOW pa ostane, in še danes so eden od bolj prvinskih crust/stench bendov. Do sedaj so VOW imeli več kot 180 nastopov, norenje pa se še kar nadaljuje! Pri nas so igrali leta 2008 na I. Balkanika Core Festu, zdaj pa prihajajo v okviru evropske turneje. Pravkar so izdali nov LP Shit Parade.
http://www.myspace.com/deadnothing


kontakt: rafalkoncerti@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz