PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 10. september 2011

21:00 - Predstava
18. obletnica Metelkove: SOBA (Lutkovno gledali?e Nebo)

Subtilna pripoved o mladi ženski, ki v sobi sanjari o svojem življenju, idealih in medsebojnih odnosih. Lepota golih rok in pečene gline se spoji v naključno zgodbo o prijateljstvu, ljubezni, pričakovanju, osamljenosti, otroštvu, pozabi, nežnosti in strasti. Predstava brez besed se dotakne naših čustev in nas s pomočjo asociacij opozarja na lepoto preprostih stvari.

Predstava je primerna za starejše od 16 let.

Dolžina predstave: 35'

Oblikovanje lutk, animacija in režija: Petra Stare; glasba: Mare Završnik; scenografija in oblikovanje luči: Andrej Štular

Lutkovno gledališče Nebo je bilo ustanovljeno leta 2001 v Kranju. Ohranja klasična lutkovne tehnike in raziskuje povezovanje drugih medijev – filma, fotografije, stripa – z lutkovnim gledališčem. V svojih začetkih je gledališče uprizarjalo lutkovne predstave za odrasle. Danes se ukvarja s poetičnimi predstavami za otroke in eksperimentalnimi odrskimi dogodki za odrasle. Ustvarjalci razvijajo prepoznaven umetniški izraz, prežet s poetiko, humorjem in inovativnostjo.

Ustvarjalci Lutkovnega gledališča Nebo so za svoje delo prejeli več nagrad:
- nagrado za režijski koncept in izvedbo (predstava Izbira), mednarodni festival Mini-mikro-impro, Maribor 2003
- nagrado otroške žirije (To je Ernest), mednarodni festival Poletni lutkovni pristan, Maribor 2006
- nagrado za likovno zasnovo (To je Ernest), 4. bienale Ustanove lutkovnih ustvarjalcev, Koper 2007
- nominacija za najboljšo predstavo (Take ljudske), Fringe Festival, Adelaide, Avstralija
- nagrada za izvirno idejo (To je Ernest), festival Lut fest, Sarajevo
 
Gledališče Nebo s svojimi predstavami gostuje po Sloveniji, zamejstvu in tujini. Sodeluje tudi na najpomembnejših slovenskih lutkovnih festivalih in se redno uvršča na festivale v tujini (Avstralija, Avstrija, Srbija, Turčija).


« nazaj

komentarjiMESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz