PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 9. marec 2012

23:00 - Festival Rdeče zore
EsRAP (Dunaj) + SOOKEE (Berlin)

Sookee alias Quing je nemška hiphoperka in raperka, ki probleme, kot so seksizem, homofobija in nasilje, v svojih besedilih izvirno premaguje z rezkim humorjem in queerovsko-feminističnimi koncepti. Njena glasba ponuja alternativo obstoječim strukturam moči in pojmovanju spolnih vlog. Med letoma 2003 in 2007 je nastopala s Crew Profi Rap (skupaj z Mad Maksom in BierPimpom) in sodelovala na različnih kompilacijah, med njimi na Rap City Berlin. Maja 2011 je v sodelovanju z MC-jem Tapete posnela komad Pro Homo, ki je postal prava uspešnica na lokalni queerovski hip hop sceni - tudi zato, ker šaljivo nasprotuje homofobnemu geslo “No homo”, ki spada v železni repertoar berlinskega mačističnega hip hopa.  Sookee organizira delavnice rapa, slam poezije in kreativnega pisanja za mlade. Je tudi aktivna članica gibanja Smash Homophobia. Na Rdečih zorah bo predstavila svoj novi album Bitches Butches Dykes & Divas.

http://www.sookee.de/
http://www.myspace.com/sookeeberlin
http://www.youtube.com/watch?v=l2PtaV4w_EQ

Diskografija:
Kopf Herz Arsch (Springstoff, 2006)
Quing (Springstoff, 2010)
Deine Elstern (Springstoff, 2010)
Bitches Butches Dykes & Divas (Springstoff, 2011)

Esra Özmen, bolj znana pod odrskim imenom EsRap, je vzhajajoča zvezda dunajskega rapa. Nastopa od leta 2008, ko je debitirala na festivalu Winterfest. Preden je začela rapati, je pisala pesmi, ki so temeljile na tradicionalni turški glasbi. Njena besedila so družbeno kritična in temeljijo na njenih lastnih izkušnjah in opažanjih. Sama pravi, da na hip hop sceni ni vedno lahko biti ženska, a da je njenem ustvarjanju ne bo ustavil nihče. Na Rdečih zorah bo nastopila s svojim bratom Enesom.

http://www.myspace.com/esrap59
http://www.youtube.com/watch?v=ki3SVC-_hjw


kontakt: rdece.zore@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz