PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

ponedeljek, 5. april 2004

22:00 - Defonija
ROBOTOBIBOK (Poljska)

Nekateri od vas se mogoče še spomnite skupine [b]Robotobibok[eb], ki je lani nastopila na Jazz Festivalu v Cerknem??? ?e ne, je tukaj nekaj za osvežitev spomina:

Robotobibok, ki prihajajo iz Wroclawa, so začeli svojo glasbeno pot leta 1998. Glasba, ki jo igrajo, je mešanica sodobnih elektronskih trendov in jazzovske improvizacije. ?eprav njihove skladbe temeljijo na močnih akustičnih zvokih, proizvedenih s saksofonom in trobento, obogatenih z električno kitaro in analognimi klaviaturami – Moogom in Arpovim Odyssejem, predstavlja pravo srce benda ritmična sekcija z bogatimi jungle, drum'n'bass ritmi. Vse skupaj se zlije v dinamično, kozmično zvenečo, mešanico jazza, rocka in elektronskih ritmov.

Robotobibok so v preteklosti nastopili na številnih jazz festivalih po Evropi, nastopali kot predskupina Nilsa Petra Molvaerja, Chicago Underground Dua ter celo odleteli preko luže do kluba Knitting Factory v New Yorku, Velvet Lounge v Chicagu, v Washington, D.C. ... Fantje sodelujejo tudi v drugih glasbenih projektih, veliko delajo s poljskim glasbenikom in producentom Tomasom Gwicinskim ter imajo lastno založbo, imenovano Wytvornia Om, pri kateri so izdali oba svoja nosilca zvoka – [i]Jogging[ei] in [i]Instytut Las[ei].

Koncert v klubu Gromka bo edini v Sloveniji na njihovi kratki spomladanski turneji, zato ga nikar ne zamudite!


kontakt: twotenebinas@yahoo.com
« nazaj


MESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz