PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 11. maj 2012

20:00 -
43 LET RADIA ŠTUDENT :: NIKOLI MLAJŠI!

Radio Študent za 43. obletnico, 9. maja 2012, vam in sebi podarja:

1) novo spletno stran (sreda, 9. maj),
2) novo programsko shemo (ponedeljek, 14. maj),
3) rojstnodnevni radijski program (ponedeljek-petek, 07.-11. maj) in
4) vsesplošen žur na Metelkovi (petek, 11. maj), ko bodo skoraj vsi metelkovski klubi imeli pester program in prost vstop!

Kot poseben pomen 43. rojstnega dneva bi radi izpostavili tudi to, da je 18. aprila 2012 Radio Študent od Agencije za pošto in elektronske komunikacije RS dobil že zdavnaj zasluženo in dolgo pričakovano rojstnodnevno „darilo“: končno nam je namreč priznano, da ne sodimo med komercialne medije in smo razglašeni za medij posebnega pomena (študentski radijski program) -  in sicer kot prvi in edini tak mediji v Republiki Sloveniji.

RŠ v sedanjosti in prihodnosti ostaja veren duhu starega, vendar bolj kot kadarkoli prej aktualnega gesla iz davnega revolucionarnega leta 1968, ki je povzročilo njegovo ustanovitev leto kasneje: »Bodimo realni, zahtevajmo nemogoče!«

Razlogov za slavje je kar veliko. Razlogov za skrbi morda še več. 43. obletnica RŠ pa je odlična priložnost, da se spomnimo – vse do samopozabe!

Slišimo na 89,3Mhz in www.radiostudent.si, vidimo na Metelkovi: ¡Ils ne passeront pas!

Program v Gromki:

20.00 PRAVLJIČNO REŠETANJE: Za dva groša fantazije v živo

22.30 koncert BARELY MODERN
00.00 +/- ReŠeTALCI: DJ Actimel in DJ-ka.

Barely Modern so mlada domača zasedba iz Logatca, ki ni več tako zelo mlada po svojih glasbeniških izkušnjah. Nedavno tega so se vrnili z londonske ekskurzije, kjer so na svoji koži spoznali realnost glasbenega posla. Oplemeniteni s to izkušnjo so zopet aktivni na domači grudi, kjer se pospešeno ukvarjajo s pripravo svojega diskografskega prvenca. Trojica mladcev, ki je drgnjenje kitare v garaži spet naredila za »cool«, s svojo brezkompromisno samozavestno držo in izvedbo na odru neobremenjeno še naprej plove po širšem polju indie rocka in trših garažno-kitarskih muzik. Ni hudič, da ne bi ob tokratni priložnosti slišali že tudi kakšnega novega komada.
http://sl-si.facebook.com/barelymodern
www.myspace.com/barelymodern

Pred koncertom boste lahko priča še enemu Pravljičnemu ReŠetanju, dobro znanemu pripovedovalsko-glasbenemu dogodku, na katerem sedanji in bivši špikerji Radia Študent ter izbrani gostje ob spremljavi gostujočih glasbenikov pripovedujejo pravljice po izboru ekipe Za 2 groša fantazije.

Po koncertu sledi didžejevsko druženje z ReŠeTALCI s finim izborom plesne indie muzike. Sučeta DJ Actimel in DJ-ka.

Vstop prost!« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz