PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 9. oktober 2013

21:00 - R.A.F.A.L.
NAUSEA (LA, ZDA) + DESINENCE MORTIFICATION (Cro)

Zgodba Nausee (LA) je vsekakor povezana s Terrorizer. Nauseo, ki je nastala na pogorišču Majesty, sta leta  1987 ustanovila  dva člana Terrorizer:  Alfred "Garvey" Estrada (bas) in  Oscar Garcia (vokal in kitara) z željo, da bi nov bend zvenel nekoliko bolj punkish, Discharge-like in bil bolj politično orientiran. Ime Nausea so vzeli iz istoimenskega komada benda Heresy ter se priključili vse bolj razvijajoči se death metal/ekstremni glasbeni sceni, ki so jo v tistem času sestavljali bendi a la Death, Master, Repulsion, Napalm Death, Extreme Noise Terror, Doom, Kuro, Death Side itd. Nausea, kot predstavnica kalifornijske podzemne scene, razvije svojo prepoznavno različico industrijskega grind crust mixa. Povezanost s Terrorizer ostane, izdajo skupni  split demo 87'-88', na plati World Downfall (1989) Terrorizer igrajo komade od Nauseae, leta 1991 pa izzide legendarni NAUSEA / TERRORIZER split demo. V devedesetih zamenjajo nekaj članov, s tem pa se nekoliko bolj usmerijo v grind vode (z bendi kot Excruciating Terror, Phobia, Sadistic Intent, Demolition) a še vedno ohranijo prepoznavni old school politični grind. Nausea prihaja v Evropo prvič in to na le 7-dnevno turnejo, zato  ne zamudite, da jih vidite in slišite v živo!

Trenutni line-up:
Oscar Garcia : Vocals, Guitar
Eric Castro : Drums        
Alfred "Garvey" Estrada : Vocals, Bass 
Vito Tagliente : Guitar  

Diskografija:
Terrorizer - Nausea Split demo 87' - 88' (1988)                                   
Mind Dead (1990)                                           
Split Demos (1991)                                         
Crime Against Humanity (1991)                                                
Psychological Conflict (1991)                                      
Tumor (1992)                                    
The Suffering Continues (kompilacija, 2002)                                      
Abscence of War (2003)                                               
Who Would Surrender ? (2003)                                                
No Emperor (split z Unholy Grave, 2005)
Images of Abuse (2006)                
World Struggle : Demos '88-'92 (kompilacija, 2013)
http://nausea.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/pages/Nausea-Los-Angeles-Grindcore-band/145496682169752

Desinence Mortification prihajajo iz vrst odličnih bendov, ki že desetletja krojijo puljsko podzemno sceno (Anti-Odpad, Bolesno Grinje itd.). Bend je nastal leta 1993, preigravajo pa grind s političnimi besedili. Descinence Morification so pogosto menjali postavo, posneti so številni demo materiali, split Ep s Excreted Alive, split tape z  S.M.C.  in zadnja kompilacija iz 2008 z naslovom "15 years of grind sacrifice", kjer se nahaja izbor iz celotnega opusa ustvarjanja. Že kar nekaja časa je minilo, odkar smo jih imeli priložnost videti na domačih odrih, zato je pričakovanje toliko močnejše. Desinence Mortification so brutalizacija sluhovodov, zvočni napad najvišje stopnje, personificirana destrukcija, Desinence Mortification so GRIND!
http://desinencemortification.bandcamp.com/

Vrata odpremo ob 21h, koncert štarta 21.15. Točni bomo. Resno.


kontakt: rafalkoncerti@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz