PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 9. junij 2004

22:00 - Twotonebinas
DEAFNESS BY NOISE(Samobor, HR) + WASSERDICHT(Ormož)


9. junija Klub Gromka gosti dva odlična hardcore benda bližnje okolice. Najprej bodo na odru stali ormoški [b]Wasserdicht[eb], katerih videospot Svet je lep ste lahko ne dolgo nazaj gledali v videospotnicah. Sledili bodo Hrvati [b]Deafness By Noise[eb].

Deafness By Noise prihajajo iz Samobora. Po dobrih trinajstih letih obstoja in trdega dela, predstavljajo enega najboljših – v bistvu pravzaprav najboljši hardcore bend, na področju bivše Juge. Dejstvo, da jih je pod svoje okrilje vzela največja underground koncertna agencija v Evropi – Mad Tour Booking – ki med svoje varovance šteje večino največjih imen današnjega punka in hardcora – Agnostic Front, Dropkick Murphys, Blood For Blood, Sick Of It All, pove vse. In Deafness By Noise si to več kot zaslužijo!!
Kar nekaj demov so posneli Deafness By Noise, dokler niso leta 1997 izdali prvi album, ki nosi enako ime kot bend, in ki je bil deležen številnih pozitivnih kritik. Sledil je – v 2001 - 7 inč True Spirit, lani pa so za založbo Mad Mob records, ki spada pod okrije Core Texa, izdali Last Minute Call. Njihova glasbena orientacija gre v smeri newyorškega hardcora iz konca osemdesetih in začetka devetdesetih in s tem bendov ala Agnostic Front in Murphy's Law. V tem kar počnejo so odlini in omenjenim imenom, četudi ne tako razvpiti, enakovredni. Da pa vse bolj dobivajo priznanje in veljavo, ki jim gre dokazuje dejstvo, da so se jim na zadnjem albumu pridružili tudi nekateri predstavniki evropske hardcore družine - člani bendov Spider Crew, Only Attitude Counts, Brightside in Right Direction.

Deafness By Noise, ki so pri nas nastopali ža večkrat in zmerom odigrali odličen, energičen koncert, se tokrat vračajo po točno enem letu. Tokrat v Gromko, ne katere odru bodo stali prvič.« nazaj


POLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz