PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 11. marec 2015

20:00 - Večeri Društva kulturologov Kult.Co
Filmski večer: Existenz

 Kulturološko društvo Kult.co v sodelovanju s Piflarskim krožkom nadaljuje z letošnjim sklopom filmov o telesu in tehnologiji. Tokrat nas bo v virtualni svet popeljal David Cronenberg s svojim filmom Existenz.Predavala bo Natalija Majsova.

eXistenZ: Prekuhana melodrama surovih podob z naslovom, v katerem se bojda skriva madžarski bog (»isten«).
eXistenZ: Labirint iger, labirint zavesti, ki sanjajo fizični stik, ki halucinirajo fizični stik, ga občutijo, a zgolj zato, da bi spoznale, da se jim je izmuznil.
eXistenZ: Meso, telo, tehnologija. Igra s pravili, ki so znana le ustvarjalcu. Ustvarjalec verjetno ve, kdo je zgolj plod njegovih spletk; verjetno bi moral vedeti tudi to, da vednost ne jamči nikakršne varnosti.
eXistenZ: Plasti realnosti se prekrivajo, hitijo, se ne menijo za uzance, se menijo za uzance, ko delujejo po načelu, da je vse moč potvoriti, da vse lahko zaboli, še posebej meso, ki je simulacija mesa.
eXistenZ: Berimo ga s Cronenbergom! Kot upor mesa proti zgodbi, obstoja proti biografiji, subjekta proti CVju.

 « nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz