PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 28. marec 2015

21:00 -
Benefit za avtonomni vrtec Koko Lepo

 Avtonomni vrtec Koko Lepo je nastal julija 2013 v skvotu Inex Film v beograjski soseski Karaburma. Vrtec obratuje 3 - 5 krat tedensko, približno 4 ure dnevno, odvisno od sezone in razpoložljivosti vzgojiteljev, obiskujejo pa ga otroci med 3. in 6. letom. Vrtec je brezplačen in zasnovan za otroke iz socialno-ekonomsko marginaliziranih družbenih skupin. S privoljenjem in podporo staršev, je v skupini med 15 in 25 otrok, ki živijo v naselju v bližini Inex Filma.

 
Koko Lepo nudi osnovno znanje, potrebno za delo v splošni družbi in postopno vključitev v uradne šolske programe. Vključuje alternativne pedagoške prakse, raziskuje nove modele socialnih razmerij. Znanje pridobljeno v vrtcu vključuje poznavanje ure, datumov in letnih časov, razlikovanje barv, oblik in črk, učenje o kulturnih razlikav, poslušanje in igranje glasbe, učenje komunikacije in higijene, osnovno razumevanje čustev, narave, živali in še več. Poleg razvoja komunikacije, motoričnih sposobnisti in osnovnih matematičnih kompetenc, Koko Lepo spodbuja praktične in socialne spretnosti s poudarjanjem vrednot deljenja, skupnosti, kreativnosti, neodvisnosti, enakosti spolov, odgovornosti in samo-zavednosti. Poleg tega otroci vsak dan dobijo topel vegetarijanski obrok, učitelji pa jih sami pripeljejo v vrtec in nazaj domov. 
 
Koko Lepo ne sodeluje z državo ali nevladnimi organizacijami, je anti-birokratskega in anti-kapitalističnega značaja. Skupnost vzdržujejo s pomočjo posameznikov in prijateljskih avtonomnih skupnosti, predvsem anarhističnih in antifašističnih skupin ter z raznimi benefit dogodki. Ves tako pridobljeni denar se porabi za nakup pripomočkov in surovin, občasno oblačil za otroke in za zagotovljen topel obrok vsak dan. Zato vabimo vse, ki bi nam pri obratovanju avtonomnega vrtca radi pomagali, da nam pošljejete primerne donacije, prav tako pa z nami delite znanje, spretnosti in nasvete, da lahko naš vrtec izboljšamo. Če ste v bližini, pa se le oglasite da spoznate naše otroke in se z njimi podružite.
 
Trdno smo prepričani, da lahko kot samo-organizirani posamezniki naredimo nekaj dobrega in pomembnega za otroke tako, da jim omogočimo dozoreti na področjih čustev, odnosov in spretnosti. Prav tako pa mi dozorevamo z njimi. Vabimo vas, da nam pomagate po svojih sposobnostih.
 
Misija:
 
Brezplačna kvalitetna alternativna predšolska izobrazba, osnovnana na solidarnosti in medsebojni pomoči.
 
Na benefitu bo nastopal Lord Kastro, romski hip-hoper iz Srbije, kateri poje v romskem jeziku in bo s tem, glede na to, da je večina otrok v vrtecu romske narodnosti, dodatno usmeril sporočilo direktno iz glasu osebe iz iste marginalizirane skupine.
 
Po nastopu Lord Kastra bo rolal DJ Yuppie Killer (Balkan Punk, hard core, ska gipsy).

 


kontakt: maltretaror@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz