PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 7. marec 2015

21:00 - KiborgSpužva Büking
UROŠ + JEGULJA + PERSONS FROM PORLOCK + UNDERPODNGRABN (vsi SLO)

UROŠ – Jurcev miselni tok cover band
http://www.facebook.com/pages/Uro%C5%A1/190668224296297?fref=ts
http://www.reverbnation.com/uros

50 dag moke
 kavna žlička sode bikarbone
15 dag masla ali margarine
15 dag sladkorja v prahu
2 jajci 
15 dag segretega in ohlajenega medu
ščep cimeta

Iz naštetih sestavin zamesimo testo in ga damo v vrečko ali folijo. Počiva naj 1 uro ali več v hladilniku. Nato iz testa oblikujemo kroglice poljubne velikosti in jih dajemo v pekač, obložen s peki papirjem. Pečemo pri 180 stopinjah okoli 12 - 15 minut. Pečene in ohlajene hranimo v dobro zaprti posodi.

 

JEGULJA – stoner/prog/jam
http://www.facebook.com/anguillaguerrilla?fref=ts
http://jegulja.bandcamp.com/album/finese-in-blat-finesse-mud-demo 

 

Jegulje niso ravno definicija primerne športne obutve, tudi ne izkažejo se ravno najboljše kot del kuhinjskega pohištva, ampak tudi sam katerega si nisem pojutrišnjem. Konj samemu sebi si lahko samo ti. 

 

PERSONS FROM PORLOCK – psychedelic/garage
http://www.facebook.com/PersonsFromPorlock/timeline
http://soundcloud.com/persons-from-porlock
http://www.youtube.com/channel/UCBB2KaILiRjy0fIxCK9nu-A 

 

Led Zeppelin je bila angleška rock skupina, ki je s svojo glasbo in nastopi postala ena najbolj popularnih in vplivnih v zgodovini.

 

Štiri članska zasedba skupine je v letu 1968 imela prvi javen nastop s hripavim in revolucionarnim pogledom na britanski blues-rock, in je kasneje ustvarila lasten stil glasbe, ki je imela velik prispevek k rojstvu hard rocka in konec koncev vzponu hard rocka.

 

Skupina se je formirala pod imenom The New Yardbirds (glavni kitarist Jimmy Page je prišel iz skupine The Yardbirds) leta 1968 v zasebi, ki je ostala nespremenjena do njihovega razpada. Bili so vztrajni inovatorji nove glasbe, hkrati pa ostajali popularni in dostopni. Želeli so si bolj neodvisen uspeh in se zato preimenovali v Led Zeppelin. V njihovi glasbi so se zlivali različni elementi popularne glasbe kot so rockabilly, soul, funk. Več kot po dveh in pol desetletjih odkar so leta 1980 zaradi smrti bobnarja razpadli se njihova glasba še vedno dobro prodaja, predvaja na radijih, in ima še vedno vpliv na moderni rock. Njihova epska pesem »Stairway to Heaven« velja po mnenju mnogih, za največjo in najboljšo klasično rock pesem kdajkoli posneto. Do zdaj je skupina prodala že več kot 300 milijonov kopij albumov po celem svetu, vključujočih 100 milijonov kopij samo v ZDA. Na prodajnih lestvicah v ZDA so na tretjem mestu, takoj za Beatli in Elvis Presleyem po podatkih RIAA.

 

UNDERPODNGRABN – underpodngrabn
http://www.facebook.com/UnderPodnGrabn/timeline
http://www.youtube.com/watch?v=vVHD5MtyGn8 

Njihov bobnar je za svoj prejšnji band storil mnogotero nečednost na mojem telesu, da so nastopili v Gromki. Tokrat ni bilo drugače. Jaz sem zadovoljen in njegov psihiater je zadovoljen.


kontakt: space.coitus@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz