PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

nedelja, 8. marec 2015

21:00 - Predstava
Simona Semenič: DRUGIČ

Besedni solo, 50'

Simona Semenič je svoj prvi besedni solo z naslovom Jaz, žrtev. premierno predstavila v okviru trinajstega festivala Mesto žensk leta 2007. V avtobiografskem besedilu in predstavi, ki jo je sama režirala in v njej tudi nastopila, se je ukvarjala s svojimi bližnjimi srečanji s temnimi silami te in one sorte. Spregovorila je o izkušnjah z epilepsijo in zdravstvenim sistemom, z genitalnim herpesom in zdravstvenim sistemom, pa še s čim in z zdravstvenim sistemom. Predstava drugič je vsebinsko nadaljevanje prvega sola; kjer se prvi solo konča, se drugi začne. Dobesedno. »Pustite mi kaditi« – zadnja replika v predstavi Jaz, žrtev. – je prva replika v predstavi drugič. Simona se sprehodi skozi zadnja leta, v katerih se je na ta in oni način spopadala s poslabšanjem epilepsije in, neizogibno, z zdravstvenim sistemom.

Tretji in zadnji del trilogije načrtuje Simona izvesti v torek, 12. 10. 2021, v Klubu Gromka v okviru 27. edicije festivala Mesto žensk. Vljudno vabljeni tudi takrat! (Simona Semenič)

Simona Semenič je dramatičarka in avtorica gledaliških performansov. Za svoja gledališka besedila je prejela dve Grumovi nagradi, predstave po njenih besedilih so prejele tudi številne druge nagrade in priznanja v Sloveniji in tujini, kjer so njena besedila redno uprizarjana. Kot performerka in režiserka se je predstavila v lastnih performansih (Jaz, žrtev., Še me dej, 43 srečnih koncev, Kapelj in Semenič v sestavljanju, Semenič in Bulc naprodaj) in v performansih skupine PreGlej (9 lahkih komadov, To sem jaz, kaj si pa ti). Z Mestom žensk je prvič sodelovala leta 2005 kot dramaturginja pri projektu A.C.T. Metelkova, leta 2006 pa je režirala priredbo predstave Večna medikacija.

Besedilo, režija, nastop: Simona Semenič; Vizualna podoba: Barbara Kapelj; Oblikovanje svetlobe: Andrej Petrovčič; Dramaturška in čustvena podpora: Barbara Kapelj, Simona Hamer, Rok Vevar.

Produkcija: KD Integrali društvo, Mesto žensk.

Cena:  7 €, 5 € (dijaki, študentje, brezposelni, samozaposleni v kulturi, invalidi)

Rezervacije na: contact@cityofwomen.org« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz