PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 5. marec 2015

18:00 - Festival Rdeče zore
Ana Opalić, Noah Dalija Pintarić (Hr): Još jednom (Še enkrat), 2014, 62'

Još jednom / Še enkrat je dokumentarni film, ki spremlja življenja petih prijateljic_jev – štirih lezbijk in ene transspolne osebe – v obdobju sedmih let, od leta 2007 do 2013. Ana, Noah, Mima, Helena in Ivana so doživele_i več intenzivnih čustvenih odnosov – končevali_e so stare in začenjali_e nova razmerja, zaljubljale_i se, odljubljali_e se, razočarale_i sebe in druge…in se o vsem tem pogovarjale_i s sabo in s kamero. Spremljamo protagoniste_ke, ki z obrobne in diskriminirane družbene pozicije poskušajo razumeti naravo medosebnih odnosov skozi lastne »neuspele/neuspešne« ljubezenske zgodbe.

Film, ki v fokus poleg ljubezenskih odnosov postavi prijateljstvo, aktivizem in kreativno delo, je nastal iz potrebe avtorske ekipe in ostalih sodelavk_cev filma, da pogledajo na intimne odnose, skozi katere se gibljejo, iz širše perspektive. Preko humorja in samokritike gverilski dokumentarec pokaže zanimiv uvid v samo LGBTQ skupnost in specifičnost le-te ter stilov znotraj nje, s preseganjem družbeno-spolnih stereotipov pa presega tudi osebne izkušnje in preizprašuje oblike, v katerih se intima protagonistk_ov dotika politične in družbene realnosti, ki jih obkroža.

Po filmu bo sledil pogovor z režiserko Ano Opalić in tremi igralkami v filmu, Gabrijelo Ivanov, Mimo Simić ter Ivano Kovačić.

V hrvaškem jeziku z angleškimi podnapisi.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=4kuygYde1Ek&list=PL_MVISJzpxOkSbRWRUOdqOje6kPzpuVYC

Prostovoljni prispevki.

Organizacija: Rdeče zore, v sodelovanju z Klub Gromka

Dogodek finančno podpira Zaklada “Kultura nova« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz