PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

ponedeljek, 19. oktober 2015

21:00 - Giljotina
ROTTERDAM SKA-JAZZ FOUNDATION (Nizozemska)

Nizozemska zasedba Rotterdam Ska-Jazz Foundation je v Gromki do sedaj nastopila že trikrat. Zakaj? Zato ker sta jim klub in slovenska publika tesno prirasla k srcem – ker se tukaj dobro počutijo in so vedno dobro sprejeti. Posledično pa nas vedno tudi razveselijo z odličnim koncertom.

Rotterdam Ska-Jazz Foundation resda prihajajo iz Rotterdama, kar vam pove samo njihovo ime, vendar pa imajo Jamajške duše. Ska jazz in reggae kot ga igrajo oni se suvereno postavlja ob bok prvakom te zvrsti The Skatalites, pa tudi mlajšim sledilcem kot so New York Ska Jazz Ensemble in podobni.
 
Kljub temu, da so Rotterdam Ska-Jazz Foundation svoj izraz našli v preteklosti, v že mnogokrat slišanem, pa je njihova glasba zelo sveža. Tradicionalni ska, rocksteady, reggae in soul odigrajo z žarom in poživljajočo energijo, ki se vedno prenese tudi na publiko. Njihova glasbene podlaga – prihajajo namreč iz različnih glasbenih scen, kot so pop, ska, jazz, etno, je zelo barvita, zato je v njihovi glabi zaslediti tudi vplive orientalskih, ciganskih godb, ter jazzovskih, ki so se napajale pri Theloniousu Monku, Sonnyju Rollinsku, Jacku Teagardnu in še mnogih velikanih jazza.
 
Rotterdam Ska-Jazz Foundation veliko svojega časa posvetijo koncertiranju, predvsem po Evropi, pa tudi v ZDA jih je že zaneslo. Izkušene glasbenike je pod svoje okrilje vzela največja evropska ska založba Grover records, za katero so posneli tako svoj prvenec Skake Your Foundation, kot tudi njegovega naslednika Sunwalk. Nazadnje so v Gromki predstavili svoj tretji album 'moTiv loCo', tokrat pa predstavljajo svoj novopečeni EP 'Knock-Turn-All'. 
 
Prvih 20 obiskovalcev ob vstopu prejme zastonjski EP!
 
Damage: 5€

kontakt: info@giljotina.org
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz