PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 7. oktober 2015

20:00 - Gledališče zatiranih
IMPRO FORUMSKO GLEDALIŠČE

Imate težave s prebavo novic v dnevnih medijih?

Se počutite nevid(e)ni, neslišani ali neupoštevani?
Ne marate kupovati v H&M, Zari, Hoferju ali Lidlu in podpirati potrošniške kulture?
Vas muči nespečnost zaradi krivic, ki se na dnevni ravni dogajajo okrog vas?
Verjamete, da so spremembe možne?
 
Če ste na vsaj eno vprašanje odgovorili z "Da", smo pravi naslov za vas. Družina Transformator bo poskrbela za vas in vaše skrbi. S sladokusno in ravno prav začinjeno metodo, ki združuje gledališče, aktivizem, ščepec čuta za socialne problematike in željo po spremembi, bodo člani družine Transformator vaše predloge na podlagi konkretnih situacij tvorili v improvizirano forum predstavo.
 
 
Forumsko gledališče – igralci odigrajo kratek prizor, v katerem je jasno prikazana oseba, ki je zatirana, in oseba, ki zatira. Tehnika sloni na improvizaciji igralcev in gledalcev v enem (gled-igralcev). Intervencije potekajo ena za drugo, nikoli istočasno, ko gled-igralci odigrajo svoje predloge za soočanje s situacijo in jo fizično pokažejo na odru. V forumskem gledališču most in kontakt med gledalci in igralci vzpostavlja moderator – joker, ki gledalce spodbuja k aktivni participaciji, diskusiji in premisleku. V forumski predstavi se z gledališkim orodjem obravnava možnosti za družbene spremembe – gre za refleksijo realnosti in vajo za akcijo v prihodnje v situacijah v življenju.
 
Izvedba in produkcija: KUD Transformator
Podpornina: 2 EUR
 
Sredino zatiranje v Gromki predstavlja program Kulturno umetniškega društva Transformator, ki enkrat mesečno gled-igralcem in gled-igralkam v ogled in diskusijo ponuja predstave, filmske projekcije ali delavnice, ki se vežejo na metodo gledališča zatiranih.


« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz