PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 10. junij 2016

21:00 - Koncert
STARI PES + BABY BLUE GUN

BABY BLUE GUN

Bluzerski projekt dvojca Branka Smodiš (vokal)/Dragan Tomašević (kitara), posvečen avtorskemu slide bluesu, ki je v devetdesetih vodil bend Baby Can Dance in nato še projekt Veryused Artists – se po nekajletnem zatišju ponovno predstavlja s svojim vokalno senzibilnim, na odprtih kitarah temelječim videnjem primarnega bluesa.
Čeprav zastavljen kot blues projekt, se skozi leta izkaže, da ni tako zelo ozko profiliran, saj se vanj stekajo tudi drugi glasbeni žanri, v največji meri nekakšen alterpop Velvetov, tako da nudi široko odprto platformo avtorskemu ustvarjanju, ki zaživi v akustični ali pa električni, ponekod z efekti podani godbi, enako prepričljivo in močno.
Baby Blue Gun se ne pretvarjata in se v svoji odrski predstavitvi dobro zavedata, da je feeling, kakršen koli pač je, bistvo bluesa in dobre godbe nasploh.
 
STARI PES
Začetki mariborske zasedbe segajo v leto 2001, ko je del skupine nastopal v ljubljanski impro zasedbi Sunday Morning. Deset let kasneje so pod imenom Stari Pes predrugačili zasedbo in utemeljili lasten, žanrsko fleksibilen »pasji stil«, ki kombinira neizprosno jam energijo, instrumentalne, psihadelične ekskurzije, funky riffe  in počasnejše bluesovsko grungy dele z izstopajočim vokalom. 
Stari PêS: Matic Jereb – vokal, klaviature, Martin Mravlje – kitara, Jernej Šorli – bobni, Mario Pevec – bas, Aleš Tonaj – djembe
https://staripes.bandcamp.com/releases
 


« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2021
Oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se bomo srečevali stari-novi obrazi. Vsebinsko je t...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz