PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 16. junij 2017

21:00 - R.A.F.A.L.
INDUST-BAG (Slo) + PLEKSUS (Slo)

 INDUST-BAG (Metlika)

Po februarskem koncertu novovalovcev 92 na gromkin oder stopa še ena od skupin, ki je pustila pečat v zgodovini panka. INDUST-BAG so v osemdesetih veljali kot eno bolj prepoznavnih imen na slovenski in jugoslovanski sceni, '100 decibelov' in 'Ti si stroj' spadajo med klasike, ki se še danes obvezno znajdejo na playlisti po  vsakem punk koncertu.

Začetek beležijo leta 1979, prepoznavnost pa si zagotovijo z nastopom na Novem rocku leta 1981 in z objavo štirih komadov na legendarni kompilaciji 'Lepo je...', skupaj z Lublanskimi psi, Buldogi, Šund in Kuzlami. Leta 1987 pri Založbi FV povijejo kaseto 'V obdobju zločina', nato pa mine več kot tri dekade do izzida vinilke 'Zavržena mladost' pri švedski založbi Ne!Records, kjer se nahajajo vse skladbe iz začetnega obdobja benda. INDUST-BAG so eden od redkih bendov, ki nikoli niso razpadli, temveč si samo prvoščili obdobja mirovanja. Ravno tako jih radi na hitro označimo za novovalovski pank bend, čeprav sami radi mešajo različne glasbene stile in smernice. Zadnji album 'Kontro kontroli' so izdali lani, izzid pa obeležili z nastopom v sosednji Menzi.

http://www.sigic.si/indust-bag-bend-ki-bi-najraje-umrl-na-odru.html
https://www.facebook.com/INDUST-BAG-885838534788158/

 

PLEKSUS (Nova Gorica)

PLEKSUS igrajo saksofon power punk, ki po melodičnosti spominja na ranjke Scuffy Dogs. Bend sestavljajo znani obrazi novogoriške (punk) ekipe, ki so ždenje za lokalno pumpo zamenjali za inštrumente, proces pa obeležili z naslovom digitalnega prvenca 'Kada su trešeri počeli svirati punk'. Komad 'Kojone' je kmalu postal (lokalni) hit, širša publika pa jih je lahko zasledila na letos izdani kompilaciji 'Pank rock Val 16', za katero je poskrbela Založba pank portala. V recenziji kompilacije je BiGor označil Pleksus kot obetaven bend, katerega "tanek saksfon, ki že zdaj, ko nastopa še sramežljivo, zapeljuje napadalnost s podtoni melanholije".

https://www.facebook.com/PleksusPunk/čref=ts&fref=ts
https://pleksus.bandcamp.com/album/kad-su-tre-eri-po-eli-svirat-punk


kontakt: rafalkoncerti@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2021
Oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se bomo srečevali stari-novi obrazi. Vsebinsko je t...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz