PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 30. junij 2017

17:00 - Defonija
58. JAZZ FESTIVAL LJUBLJANA: CP UNIT (zda)

Jazz festival Ljubljana in Defonija sta združila moči in vam konec meseca pripravita tole evropsko premiero in popoldansko poletno druženje v Gromki in pred njo. Mladenič, komponist in pihalec CP je tako ali tako "spitfire", pravijo, v njegovem kvartetu pa se združi čezvse udarna moč "ta spodnjih Novomeščanov" in Brooklynčanov: Bobnar Jason Nazary nam je znan vsaj iz zasedb Little Women in Darius Jones Tria; Tim Dahl je krasen, zelo unikaten basist - na Metelkovi smo ga slišali in videli, na primer, v noise-rock odpiku Child Abuse, pa seveda z Lydia Lunch's Retrovirus, špila tudi s Pulverize The Sound ... Brandon Seabrook je strunar extraordinaire, zdaj pa zdaj upičen tudi na banju - "an apocalyptic, supersonic general," so zapisali za tega člana bendov Needle Driver, Die Trommel Fatale, Power Plant ... Druge sladkosti letošnjega 58. Jazz festivala Ljubljana in tehnični napotki so nanizani (tudi) tukajle!

 

CP UNIT (zda)

Chris Pitsiokos - altovski saksofon

Brandon Seabrook - električna kitara, efekti

Tim Dahl - električen bas

Jason Nazary - bobni, tolkala

Zvočnost vodje zasedbe CP Unit saksofonista, skladatelja in improvizatorja Chrisa Pitsiokosa (rojenega leta 1990) intenzivnost in neposrednost ekstremne rockovske izraznosti in noisa prepleta z liričnostjo in udarno propulzivnostjo jazza ter abstraktno filigranskostjo sodobnih klasičnih skladateljev Iannisa Xenakisa in Helmuta Lachenmanna. Njegovi albumi so izšli pri založbah, kot so Clean Feed, New Atlantis, One Hand Records, Carrier Records, Ug Explode in njegova lastna Eleatic Records. Dolga leta je deloval kot didžej pri WKCR-FM, zadnja štiri leta pa organizira koncerte v Brooklynu in na Manhattnu. Tole je premierni nastop CP Unit v Evropi!

http://www.ljubljanajazz.si/index.php/slv/

http://chrispitsiokos.com/
http://www.brandonseabrook.com/
http://timdahlmusic.com/
https://jasonnazary.wordpress.com/

 

No 1!

CP Unit, Before The Heat Death (Clean Feed Records 2017):

http://observer.com/2017/06/best-experimental-albums-so-far-2017/

 

Vstopnice po 10 € / 8* € so vam na voljo pri blagajni Cankarjevega doma (Maxijev podhod) v Ljubljani. Seveda za koncert velja tudi petkova dnevna vstopnica (37 € / 28* €) in festivalska izkaznica za vse dni (90 € / 70* €; za članice, člane Cankarjevih torkov - 58 €).

Kdor kupi festivalsko izkaznico, dobi za darilo cedejko založbe Clean Feed iz Lizbone.

 

Omejeno število vstopnic za koncert v klubu Gromka bo na voljo tudi eno uro pred koncertom v samem klubu. Dnevnih vstopnic ne bomo prodajali - o njih nabavi se poučite na festivalski spletni strani. Tedaj, ob 16. uri, bo v Gromki že odprt šank, zunaj pa si pred koncertom oziroma kasneje, pred glasbeno bogatim večerom, le privoščite še metelkovsko popoldansko malico - slasten prekmurski langaš!

 

Ob vstopu v klub velja vstopnica, kupljena s popustom za mlajše od 25, starejše od 65 let in upokojence (*), le z osebnim dokumentom ali z upokojensko izkaznico.

 

Na voljo bo album CP UNIT - Before the Heat Death (Clean Feed Records 2017) in nekaj drugih edicij. In ker se tematsko, vsebinsko, konceptualno in "po duhu" krasno prileže k današnjemu nastopu, bo po dovolj ugodni ceni na prodaj tudi knjiga Iča Vidmarja: Nova muzika v New Yorku. Neodvisni glasbeniki in pravica do mesta (Studia humanitatis 2017).

 

 


kontakt: defonija@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2021
Oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se bomo srečevali stari-novi obrazi. Vsebinsko je t...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz