PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 24. november 2017

22:00 - Koncert
VIVA PUNK! VIVA RŠ!

Tradicionalni vsemetelkovski benefit


Letos bo RŠ-benefit tematski. Povod za izbiro teme je samoumeven: obeležujemo 40-obletnico punka na Slovenskem, ki je obenem tudi 40-obletnica punka na Radiu Študent. Vendar to ne pomeni, da želimo biti samo zazrti v preteklost. S pestrim in raznolikim programom skušamo pokazati na aktualnost in živost punka danes. Punk je v prvi vrsti živ v ozko glasbenem smislu: punk scena predstavlja pomemben del sodobnega lokalnega alternativnega dogajanja. Punk je tudi sam povzročil ogromno drugih glasbenih odvodov, četudi tem ne rečemo punk. Punk pa je obenem še kako živ tudi kot širša družbena gesta: vprašanje glede tega, kaj je danes pravi upor, je - ravno zato ker se zdi, da nima pravega in enostavnega odgovora - še kako aktualno. 

Program benefita bo sestavljen iz raznolikih dogodkov. Na metelkovi bodo delavnice, razstava, uprizoritev radijskega stripa, pogovor, itd. Vrhunec bo gotovo predstavljal pester glasbeni program, ki se bo zavlekel vse do sobotnega jutra. V posameznih metelkovskih klubih se bodo znašli različni izvajalci - od enkratnih kolaboracij ljubljanskih veteranov do sodobnih aktualnih bendov, ki v tem obdobju harajo po evropskem klubovju. A kot vedno, se bomo v tem široko zastavljenem dogajanju osredotočili predvsem na lokalne bende in ustvarjalce/ke, ki jih ob tej obletnici zagotovo vidimo kot ključen dejavnik naše neodvisne glasbene scene.

Ena vstopnina (10 eur) – cela Metelkova.

Presežek vstopnine bo namenjen prihodnjemu delovanju Radia Študent! 

 

V Gromki igrajo:

Iamdisease (hardcore)
https://iamdisease.bandcamp.com/


Sharpen Your Fringe (queer squatpunk, FR)
https://sharpenyourfringe.bandcamp.com/


Mama Dolores (punk rock)
https://www.mama-dolores.si/

DJ: 
Jahač plošč BIGor

Program po vsej Metelkovi: https://www.facebook.com/events/133631190728398/« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2021
Oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se bomo srečevali stari-novi obrazi. Vsebinsko je t...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz