PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 31. marec 2018

21:00 - gROMKI oNKRAJ
TRRMA' (It) + MIMI KAWOUIN (Fra) + KIKIRIKI + STAŠ VRENKO

 Po daljši pavzi se ponovno vrača misteriozna Gromkina serialka ONKRAJ, ki vam tokrat prinaša v sluhoslast Italijane TRRMA' skupaj s francosko nojz improvizatorko Mimi Kawouin. 

Duo Giovanna Todisca (Puglia), ki igra perkusije in Guiseppa Candiana (Sicilija), ki skrbi za elektroniko, imenovan Trrmà, je sestavljen iz afrikaans in simfoničnih tolkal, katerim je pripojena še modularna sinteza. Plemenska poliritmija bobnov, ki spominja na arhaične, davne in primitivne plese, je kombinirana s sci-fi, distopičnimi občutki sintov; njuno zvočenje najde navdih v elektro-akustični glasbi, abstraktni elektroniki, grindcoru, japonskem nojzu, Mediteranu in klasiki. Njune kompozicije črpajo iz tem Iannisa Xenakisa in tvorijo raznolike zvočne krajine. Po prvem samoizdanem albumu je bend tural po celem Mediteranu, od Portugala do naših krajev pa nekje do Romunije, leta 2016 sta izdala album TRRMA', lani pa je duo imel še Balkan tour. 

https://trrmaduoband.tumblr.com/

https://www.youtube.com/watch?v=9dhi6iUALw0

https://www.youtube.com/watch?time_continue=249&v=vRe8vbUxPog

https://www.youtube.com/watch?time_continue=128&v=8oGd5choXBw
 

Zraven se jima pridružuje Mimi Kawouin (Electromagnetic Waves Eating Feedback - Fra), ki igra hipnotično zmešnjavo minimalnega brutalnega hrupa, rahle ritmične vzklike pa utaplja v živ kaos.
 
Pred poslastico iz tujine pa si privoščimo še dva domača hrupnjača..
 
Kikiriki aka. Nina Farič je že dvajset let dejavna v raznih glasbenih kolektivih. Od leta 2009 nastopa kot solo noise izvajalka, eksperimentira z v živo sproduciranim zvokom iz predvsem analognih sintetizatorjev ali naredi-sam elektronskih vezij. Kot Kikiriki je izdala devet izdaj, od tega par kolaboracij. 

LINK:
http://kikiriki.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/playlist?list=PLXmHZw-- -r1q_PrYCn0Rr52Atgsoni_0p
 
in 
 

Staš Vrenko s predstavljanjem novega izzida Klima

https://zvocniprepihi.bandcamp.com/album/sta-vrenko-klima« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2021
Oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se bomo srečevali stari-novi obrazi. Vsebinsko je t...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz