PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 13. april 2018

21:00 - R.A.F.A.L.
ΚΑΤΑΧΝΙΑ (Grčija) + CC (Hrvaška) + ĐORNATA (Slo)

 KATAXNIA

Tokrat bodo na svoj račun prišli ljubitelji melodičnega crusta ala Ekkaia in podobno. Iz Solunskih skvotov v Gromko uletijo KATAXNIA (grško megla), ki udrihajo po strunah od 2011. V svetovni (crust) punk sceni grški hard core /crust zaseda posebno mesto; odlikuje ga temačna melodika, podkrepljena s fantastičnim rezkim grlenim vokalom, bendi pa vedno poskrbijo za brezhibno izvedbo. Kataxnia tu ne odstopajo od svojih glasbenih sonarodnjakov, zato lahko pričakujemo samo kvaliteto. Poleg glasbenega ustvarjanja so fantje aktivni v domači podzemni DIY sceni in so del splošnega anarhističnega in antiavtoritarnega grškega gibanja. Tokratno turnejo zaznamuje predstavitev njihovega tretjega albuma Κρεσέντο Απελπισίας'(Crescendo of despair) izdanega slab mesec nazaj.
https://kataxnia.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/Καταχνια-786467128052283/
https://www.youtube.com/watch?v=YvrWl_Swkyg

CC

Hrvaški pank ves čas producira nove bende, ki večinoma tako kot se hitro pojavijo, tudi ugasnejo ne da bi pustili nek pečat. Izjemam kot so recimo zagrebški Disbaja so se pridružili CC, ki so stari šele nekaj mesecev, a že pobirajo hvalospeve. Preigravajo naspidirani malce metalizirani hard core, ki ga lahko poslušate na pred kratkim posnetem EP prvencu Wasteland. Pričakujte 30 min kaosa in besa. 
https://cchcpunk.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/cchcpunk/

ĐORNATA

Preprosto, hitro in dobro je oznaka, ki si jo je nadel bend ob svojem nastanku in ki še vedno drži kot pribita. Domači Đornata kombinirajo surovi starošolski hc punk z crust/grind elementi, po novem pa jih uvrščajo med najhitrejše bende pri nas. Pred kratkim so končno objavili ne tako več nove posnetke, ki pa so bili več kot dobro sprejeti, oziroma kot je bilo zapisano v eni od recenzij: "The EP is grooving on all ends and bringing out more hymns than the Olympics. THE LAND OF THE DEAD is further proof that punk is far from dead". 
https://dzornata.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/Đornata-229911260530042/« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz