PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 15. april 2003

21:00 - Koncert
NOEMI + LOLITA

[b]NOEMI[eb]
razrazni večer poezije, itd. + izbira nočne glasbe po koncertu [b]Lolite[eb] ... (vstop na pesniški večer prost!)

23.00
Impro[b]LOLITA[eb]
HiEnergy Turbo Porno SugarFree Pop Funky Overdrive Ethno Broootaal HardGroovie Jaazz Band
[b]Primož Simončič[eb] - altovski-, sopranski saksofon
[b]Iztok "Izi" Vidmar[eb] - basovska kitara
[b]Marjan Stanič[eb] - bobni, tolkala
& kot gostje:
[b]Tomaž Grom[eb] - kontrabas, elektronika
[b]Jessica Lurie[eb] (Seattle, ZDA) - altovski-, tenorski saksofon
[b]Vencislav Blagoev[eb] (Bolgarija) - trobenta

Glasbena skupina Lolita deluje od l. 1987 na področju inštrumentalne glasbe (tolkala – električen bas – altovski in sopranski saksofon), v kateri so med seboj pomešani rock in balkanski ritmi, struktura skladb pa ima korenine v jazz oziroma jazz rock glasbi. V zasnovi nove avtorske zgoščenke z delovnim naslovom "Dolly - in memoriam" z letnico 2003 želijo člani skupine P. Simončič, I. Vidmar in M. Stani? preveriti in nadgraditi svoj dosedanji pristop k "skupinski improvizaciji". Le-ta je eden izmed temeljnih pristopov pri obdelavi glasbenega materiala in prevladuje nad individualno improvizacijo glasbenikov skupine. Avtorstvo skladb pri skupini je skupinsko – ritmične, melodične fragmente oblikujejo člani skupine v skladbe timsko, v skupinskem procesu oblikovanja, aranžiranja, rearanžiranja. Naslednja faza - faza preverjanja njihove glasbe - bo potekala na koncertih, kjer v neposredni komunikaciji med glasbeniki – glasba – poslušalci poteka faza čiščenja skladb. Lolitin glasbeni mikrokozmos je z muziko "Dolly– in memoriam" povezan v uporu proti profitabilnemu kloniranju muzike in na nekakšen rob, preprosteje – marginalija (divja roža). Po drugi strani pa izkoriščajo tkim. napredek, svetovni mrežni splet, na katerem se ujamejo na limanice (internet domačica lolita) tako lolitofili kot ljubitelji trde skorje – hardkora.

Kot po pravilu se pri skupini Lolita izmenično pojavljata obdobji bolj odprte glasbe, "navzven" usmerjenega muziciranja (zadnja CD plošča [i]Lulu[ei]), nato pa sledi zopet intimnejša faza avtorefleksije (npr Trnovskega orkestra ples) in taka (ekstremno) je/bo muzika "Dolly– in memoriam". Pri snovanju sodelujejo domači in tuji glasbeniki (tkim. naloga sprehodi po lj / walking chicks), ki radikalno posegajo v razpznavni "drive" skupine in s tem postavljajo njeno glasbo na preizkušnjo. V projektu želijo glasbeniki skupine Lolita koncertirati (3-4) na različnih koncih Lj na liniji V-pa čez Center-Z-JZ (Gromki-CD-KUD FP), posneti avtorske skladbe in improvizirano glasbo z različnimi sodelavci (T. Grom, M. Manček, J. Lurie, V. Blagoev, Zijah S.).


kontakt: syhapa@mail.ljudmila.org
« nazaj


POLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz