PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 8. december 2018

21:00 - Kvlt ov Seitan
SOBER ASSAULT + VEIL OF DECEPTION (At) + OBNOUNCE

RITVAL V: Agresija z melodijo.

SOBER ASSAULT

Sober Assault je štiričlanska naveza iz Grosuplja, nastala leta 2013. Predstavlja neustavljiv glasbeni napad na poslušalce, ustvarjen s simbiozo thrash in melodic death metal-a z elementi progresije ter surove agresije in nasilja. Rezultat je kombinacija hitrih, kompleksnih ter agresivnih kitarskih riff-ov, surovih vokalov, grmečih bass linij, hitrih in nasilnih bobnov ter nepričakovanih harmoničnih melodij dveh kitar. V Gromki so nas navdušili že kot metal mladički, zdaj pa se vračajo polni izkušenj in ponosno predstavljajo svoj vrhunski prvenec, letos izdani Heralds of the Disclaimed.

https://www.facebook.com/soberassault/

https://soberassault.bandcamp.com/

VEIL OF DECEPTION

Tudi avstrijski VoD so nastali leta 2013, igrajo pa nekakšen melodičen groove/thrash metal. Od podobnih bendov jih loči predvsem vokal pevca Daniela, ki nikdar ne zaide v tipičen lajež ali growl, ampak ves čas ostaja zvest melodičnemu, clea petju. Tako tudi v najagresivnejših momentih bend ostaja dostopen širšemu krogu poslušalcev, lahko bi celo rekli, da so radiu prijazen bend. Zase sicer trdijo, da ne sledijo trendom, primerjajo pa se z bendi kot so 90s Anthrax, Flotsam and Jetsam in celo Black Sabbath. Za seboj imajo 2 albuma, že februarja prihodnje leto pa je napovedan nov album – morda presenetijo tudi s kakim popolnoma novim komadom že pri nas.

https://www.facebook.com/VeilOfDeception/

http://www.veilofdeception.com/

OBNOUNCE

Prleški death/black metalci so na domači sceni z občasnimi premori aktivni že vse od leta 1998. Leta 2013 so si vzeli kar konkretno pavzo, zdaj pa se vračajo na odre, obljubljajo pa tudi nov, četrti album, ki naj bi izšel prihodnje leto. Vsi, ki smo v domači sceni aktivni že leta bend definitivno dobro poznamo, koncert pa v Gromki pa je odlična priložnost, da jih spoznate tudi novinci na sceni. Nimajo bandcampa, imajo pa obširen članek na wikipediji!

https://sl.wikipedia.org/wiki/Obnounce

https://www.facebook.com/obnounce/

 


« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2021
Oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se bomo srečevali stari-novi obrazi. Vsebinsko je t...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz