PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 5. december 2018

20:00 - Metabonma
Kvartet ACCADEMIA

Kvartet Accademia so leta 2009 ustanovili, takrat še študentje profesorja komorne igre Tomaža Lorenza, danes pa so vodilni slovenski komorni poustvarjalci. Člani kvarteta so: violinistki Mojca Fortin in Beti Bratina, violistka Gea Pantner Volfand in violončelist Zoran Bičanin. Kvartet je za svoje umetniško delovanje so prejeli Prešernovo nagrado Akademije za glasbo Ljubljana.

Kvartet se je izpopolnjeval pri Triu di Parma, Ani Chumachenko,  Nori Chastain, Wen-Sinn Yangu, ter članih slovitega Carmina kvarteta, pri katerih nadaljujejo magistrski študij komorne igre na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v avstrijskem Gradcu.

Uspešno obiskujejo tekmovanja - bili so finalisti tekmovanja »Amici della Musica«, polfinalisti tekmovanja na Festivalu Bled ter zmagovalci (2015) in tretjenagrajenci na tekmovanju Primoža Ramovša (2012) - ter krstno izvajajo dela slovenskih skladateljev (med pomembnejša uvrščajo Kvartet št. 1 Blaža Puciharja in Da Pliši Pliši Čarni Kus Marijana Mlakarja).

Zasedba se je hitro uveljavila na najprestižnejših odrih v regiji in redno koncertira po Sloveniji, Srbiji, Italiji, Švici, na Hrvaškem ter Madžarskem. Nastopili so v ciklu Jesenske serenade, dvakrat v koncertnem ciklu GM Oder, gostili pa so jih tudi Festival Bled, Echos Festival, Festival Lent in drugi.  Na Norveškem so sodelovali pri krstni izvedbi komorne opere Heksehammeren Ragnarja Rassmusena, v Italiji s Fundacijo Santa Cecilia, ob počastitvi poljskega predsedovanja Evropski uniji pa so zaigrali tudi z znanim jazz saksofonistom Grzechem Piotrowskim. Marca so v abonmaju Veličastnih 7 Cankarjevega doma z newyorško plesno skupino Bill T. Jones/ Arnie Zane Dance Company v Gallusovi dvorani z velikim uspehom izvedli dela Schuberta in Ravela.

 Koncertni cikel podpira MOL-Oddelek za kulturo.« nazaj

komentarjiMESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz