PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 6. december 2018

20:00 - Koncert
NOITES DO BRASIL [NOJČŠ DU BRAZIV]

Sherzer Brigade smo se odločili, da bomo vsak letni čas organizirali glasbeno druženje, kjer se bomo zbrali ljubitelji brazilske glasbe.

Foto: Biljana Klisarova

Brazilske noči bodo potekale štirikrat letno, za vsako sezono po en dogodek, kjer bomo gostili različne skupine, ki preigravajo brazilsko glasbo. S prepletanjem žanrov znotraj brazilske glasbe, glasbenim sodelovanjem in druženjem na odru in pod njim pa bomo širili brazilsko glasbo in kulturo v Sloveniji.

Ker so zime pri nas načeloma hladne, smo prvi dogodek postavili v zimski čas, da se plesno ogrejemo in podružimo ob plesnih ritmih. Najprej bomo občinstvo ogrevali Sherzer Brigade, ki bomo z ritmi batucade ogreli publiko. Oder bomo potem prepustili Denise Dantas Triu, prvim gostom otvoritvenega dogodka Noites do Brasil, slovensko – brazilski navezi, ki bo našemu ritmično ogrevalnemu delu nudila odličen melodičen kontrast.

Denise Dantas je doma iz brazilske zvezne države Bahia. Ker že več kot desetletje živi med Italijo in Slovenijo je oblikovala edinstven zvok, ki združuje tradicionalno glasbo Sredozemlja in Brazilije, polno eksotičnih ritmov in čustvene energije. Njena sodelovanja z velikimi imeni Srednje in Južne Amerike, kot so Geronimo, Vevé Calazans, Saul Barbosa in drugi, so ji močno pripomogla k oblikovanju prepoznavnega glasbenega izraza. Denise poje o burni zgodovini svoje domovine, duhovnosti in kulturni raznolikosti. Njen trio dopolnjujeta kitarist Egon Boštjančič in tolkalist Andrej Tomazin.

Več o Denise najdete TUKAJ

Sherzer Brigade je energičen kolektiv, ki svoj glasbeni izraz išče znotraj bogate zakladnice brazilske ritmike. Brazilska glasba je neusahljiv vir inspiracije, saj le-ta pripravi človeka do plesa, boljšega počutja in pozitivne naravnanosti. Ritmi kot so batucada, samba-reggae, samba-funk, ustvarijo široko paleto zvoka, ki vas zvabi na plesišče

Več o Sherzer Brigade najdete TUKAJ

Vstopnina :

7 evrov

5 evrov (študenti)

Časovnica:

20.00 - ODPRTA VRATA - OGREVANJE DJ YORS TRULI

21.00 –  22.00 - SHERZER BRIGADE

22.00 - 23.00 - DENISE DANTAS TRIO

23.00 -  YORS TRULI
« nazaj

komentarjiMESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz