PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 5. oktober 2019

21:00 - R.A.F.A.L.
MORNE (ZDA) + GORAGORJA

MORNE (ZDA)

Rodili so se v Bostonu leta 2005 iz zveze glasbenikov, ki so se že izkazali v vidnejših skupinah crust ali doom scene (Filth Of Mankind, Disrupt, Grief). Sami se opišejo kot mešanico doom metala in klasičnega britanskega crusta, ki se razteza preko teh meja, s kombinacijo mračne lirike in gonilnih riffov. 

Njihovi začetki so bili zelo surovi in neposredni, podedovani iz crust punk ozadja svojih članov. Po prvi evropski turneji in dveh albumih pa je nekoliko zbledela proti bolj atmosferskim kompozicijam, ki so jih približale bendom kot je Neurosis, z dodanim bolj in bolj integriranim sintesizerjem. Kljub vsemu je zvok Morne še vedno zelo masten in masiven, spomini na vplive crusta pa se precizno pojavljajo v temnih in močnih riffih. Njihov zadnji album To The Night Unknown je izšel leta 2018 prek Armageddona in lastne produkcijske strukture Morne Records.
 
 
GORAGORJA

Bend Goragorja, relativno novo briško zasedbo, sestavljajo člani, ki so svojčas igrali ali pa še igrajo v Haron, Elodea in Hellcrawler. Goragorja se giblje med svetlejšimi in temačnejšim krajinami. Definitivno jih zaznamuje predpona post-, saj razburkanost post metala na trenutke preseka ambientalnejši, skorajda minimalistični postrockovski zven. Svoj prvi izdelek Ulkus so Goragorja povili v začetku leta 2017, februarja letos pa izdali drugi album Akarma, kjer je za mastering poskrbel James Plotkin, med drugim odgovoren za nekatere plošče bendov Sunn O))), Isis in Earth.
 


« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz