PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 13. april 2019

20:00 - Sindikat odklonskih enitet
Zala Ana Štiglic in Zoran Petrovič: Viktorija 2.0

 

NOVA KOMEDIJA, PERFORMATIVNI  HUMOR, IRONIJA, SATIRA, PARODIJA, DRUŽBENI KOMENTAR

 

Zala Ana Štiglic in Zoran Petrovič: Viktorija 2.0

avtorski projekt

Trajanje: 40 minut

Predstava je v slovenskem jeziku

Foto: Toni Soprano

Zmagovalci so samozavestni. Zmagovalci so strastni. Zmagovalci se cenijo. Zmagovalci vedo, kaj hočejo in kako to doseči. Zmagovalci nikoli ne odnehajo. Zmagovalci so disciplinirani. Zmagovalci ne čakajo na popolne pogoje. Zmagovalci vedo, da je največje tveganje ne tvegati. Zmagovalci se primerjajo izključno s sabo. Zmagovalci ne potrebujejo nikogaršnje potrditve. Zmagovalci so zdravi in se zdravo prehranjujejo. Zmagovalci so lepo grajeni in imajo čudovite, čvrste, polne zadnjice. Zmagovalci imajo partnerje. S čudovitimi, čvrstimi, polnimi zadnjicami. Zmagovalci imajo spolne odnose. Strastne spolne odnose. Mnogo njih. Prijateljev tudi. Zmagovalci so ljubljeni. Zmagovalci ljubijo življenje. In življenje ljubi njih. Zmagovalcev ni veliko. Zmagovalcev je zelo malo. Zmagovalci zmagujejo.

 

Zala Ana Štiglic je na AGRFT zaključila prvostopenjski študij dramske igre in magistrski študij v programu Gledališko petje (2017). Leta 2008 in 2010 je zmagala na državnem tekmovanju iz sodobnega plesa OPUS. S Saro Dirnbek je v okviru magistrskega študija pripravila predstavo Ljubezničenja (2017). Leta 2012 se je udeležila laboratorija Vie Negative in oblikovala performans Ne stisni pičke, stisni petelina. Leta 2015 je v okviru BiTeatra igrala v predstavi Lovci na srečo. Igrala je v predstavi Fizika žalosti (2016) in v predstavi Viktorija 2.0 (2016). Slednja je lani prejela nagrado Greenhorn na švicarskem festivalu Figura in nagrado za uporabo sodobne tehnologije v lutkovni animaciji na poljskem festivalu Puppet Is a Human Too. Od lani je zaposlena v Lutkovnem gledališču Ljubljana.

 

Igralka in avtorica: Zala Ana Štiglic

Režiser: Zoran Petrovič

Dramaturg: Marek Turošík

Scenografki in soavtorici likovne podobe: Monika Pocrnjić in Toni Soprano

Izdelovalci scene: Mojmir Ferenc, Matjaž Capi Capuder in Drago Pšunder

Kostumografija in oblikovanje svetlobe: Toni Soprano

Tehnika:  Monika Pocrnjić

Fotografije: Toni Soprano

Producent: Moment

Financerji: Ministrstvo za kulturo RS, Mestna občina Maribor

Organizacija: Emanat

V sodelovanju: Klub Gromka

 

Enotna cena: 5 €

 

https://sindikat.emanat.si/project/viktorija-2-0/

(for English check Syndicate home page)

 « nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz