PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 6. april 2019

21:00 - Kvlt ov Seitan
RITVAL VIII: iBreatheYouDie (It) + TYTUS (It) + CHALLENGER (Slo)

TYTUS

Tržaški manijaki Tytus igrajo pristen speed metal stare šole, z očitnimi vplivi NWOBHM in 70s rocka, brez kakršnih koli modernih primesi. Kljub vintage zvoku bend ne zveni generično, prežvečeno. Ne zvenijo kot še en speed metal band, ki bi rad zvenel kot stari bendi, ampak dejansko zvenijo, kot da bi jih v 80ih zamrznil in danes odtajal, oni pa bi brez brige pičili dalje. Predstavili nam bodo svoj odlični novi album, letos izdani Rain After Drought. Za vse ljubitelje hitrih ritmov, klasičnega zvoka metal kitar in komadov, ki grizejo.

https://www.facebook.com/TYTUSBAND/

https://fighter-records.bandcamp.com/album/rain-after-drought

 

CHALLENGER

Domači Challenger kažejo podobne vplive, pa vendar zvenijo drugače. Če pri Tytus govorimo o speed metalu, so Challenger vsekakor še bližje pristnemu NWOBHM zvoku. Dvojne lead kitare, čist visok vokal in boben, ki vse skupaj vleče naprej kot neustavljiva lokomotiva. Fantje, ki so se kalili v skupinah kot so Vigilance, Teleport in Mist svojo prvo uradno izdajo, EP Turned to Dust, napovedujejo prav kmalu!

https://www.facebook.com/challengerslo/


iBreathYouDie

Da nas od preveč solaž ne bo bolela glava pa bodo poskrbeli iBreathYouDie, prav tako iz Trsta. Četverica preigrava metaliziran hardcore, aktivni pa so od leta 2015. No bullshit, to the point. Pričakujte torej jezen uvod v odličen večer, ki ga ne gre zamuditi.

https://www.facebook.com/ibreathe.youdie/

https://ibreatheyoudie.bandcamp.com/

 

 « nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz