PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 11. april 2019

21:00 - Koncert
NOITES DO BRASIL [NOJČŠ DU BRAZIV] #2

 Noites do Brasil je sklop glasbenih dogodkov skupine Sherzer Brigade z gosti, ki služijo širjenju brazilske kulture in glasbe pri nas. Glasbeno sodelovanje, druženje na odru in pod njim ter pozitivna naravnanost nastopajočih in obiskovalcev je garant za super vzdušje v klubu Gromka.

 
Tokrat smo za ogrevanje povabili k sodelovanju športno - kulturno društvo Mandinga in njihovo skupino Capoeira Senzala, ki bo predstavila delovanje svoje šole. V večer poln brazilskih ritmov vas bodo popeljali gostitelji večera Sherzer Brigade s svojim železnim repertoarjem in nekaj novitetami, ki so jih pripravili posebej za ta večer. Temperaturo bodo dvignili do te mere, da vas bodo Zvezdana Novakovič, Marco Antonio da Costa in Žiga Šercer, člani skupine BOSA, razplesali na ta, poseben četrkov večer.
 
Noites do Brasil #2 pozdravlja pomlad in vse lepo kar ponuja življenje. Pridite in praznujte z nami!
 
Časovnica:
20.00 - OGREVANJE - DJ YORS TRULI
20.30 - 21.00 - CAPOEIRA SENZALA
21.00 - 22.00 - SHERZER BRIGADE
22.00 - 23.00 - BOSA
23.00 - DJ YORS TRULI
 
--------------------
 
BOSA se je razvila kot skupina pod vodstvom priznane slovenske pevke Zvezdane Novaković in brazilskim kitaristom Marcom Antoniom da Costa. Skupina je gostila mnoge znane slovenske in tuje glasbenike skozi svojo zgodovino delovanja. Tokrat bodo skupaj s tolkalistom Žigom Šercerjem obarvali Gromko v brazilske barve z znanimi komadi bogate brazilske kulture.
 
Sherzer Brigade je energičen kolektiv, ki svoj glasbeni izraz išče znotraj bogate zakladnice brazilske ritmike. Brazilska glasba jim je neusahljiv vir inspiracije, saj le-ta pripravi človeka do plesa, boljšega počutja in pozitivne naravnanosti. Ritmi kot so batucada, samba-reggae, samba-funk, ustvarijo široko paleto zvoka, ki vas zvabi na plesišče!
 
Skupina Senzala se je v šestdesetih letih razvila s pomočjo skupine mladih navdušencev za capoeiro iz Rio de Janeira. Med njimi gre še največja zasluga človeku po imenu Marcelo Azevedo Guimarães, danes znanega kot Mestre Peixinho. Skupina je znana po svoji kakovosti in osredotočenosti na tehniko, njihov slog pa je priljubljen in predstavlja enega od stebrov svetovne skupnosti Capoeire.


« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz