PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 25. april 2019

20:00 - Predstava
GVERILA THROWBACK : MALO MEŠANO NA ŽANRU

 »Umetnost žanra je na Zemlji dlje kot homo sapiens« (Johan van Barbechooven). Antropologi menijo, da je obvladovanje ognja - in s tem žanra - za vselej spremenilo potek evolucije in ostaja prvobitni dražljaj, ki skrbi, da še vedno ljubimo peko nad njim. O povezanosti človeka in žanra priča tudi dejstvo, da so prav vse znane kulture na Zemlji razvile svojo tehniko priprave in uporabe žanra. V novi predstavi bodo tako improvizatorji plemena »Gverila teater« vsem lačnim spekli romantično pojedino, vrgli napalm na brbončice in postregli še s črno-belim desertom. Na odru bodo pred vašimi očmi pripravili srhljivke s kajmakom, pustolovke v lepinji s čebulo, bollywood po teksaško, file westerna (brez kosti) in špikani akcijski film. Za hranljive prizore bodo poleg improvizatorjev poskrbeli 3 najvidnejši svetovni žanr mojstri. Tisti, ki bo po vašem izboru najbolje režiral s svojimi sestavinami pa dobi Gverilino zvezdo na pločniku slavnih. 

Žanre prinesite s seboj!
 
Gverila Teater je improvizacijsko gledališče, kjer se čudaški režiserji spopadejo v improviziranem ustvarjanju odbitih gledaliških prizorov. V znamenju 10. obletnice delovanja kolektiva se z Gverila Throwback spominjamo najboljšega vseh pretekih sezon. Aprila se s predstavo Malo mešano na žanru vračamo v leto 2015.


« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz