PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 3. marec 2020

20:00 - Friforma
Mia Dyberg / Rudi Fischerlehner (DK-D), MaRuži (SLO)

Danska saksofonistka Mia Dyberg in avstrijski bobnar Rudi Fischerlehner bosta v Gromki predstavila novi album nezagonetno poimenovan Berg, ki je plod njune rezidence v avstrijskih Alpah. Gre za nekakšen eko-impro album saj je prvi iz serije posnetkov na temo Nature Reaction, katere ideja je doživeti veličino narave in pod vplivom te izkušnje reagirati na občutke z ustvarjanjem glasbe.

Še pred njima pa bomo poslušali povsem novi klavirsko-elektronski dvojec, ki hkrati pomeni dolgo pričakovan in spodbujan povratek pianistke Neže Naglič na ljubljansko improvizirano glasbeno sceno, ter Primoža Bončine, podtalca elektronske glasbe.

Duo Dyberg / Fischerlehner (DK-A)

· Mia Dyberg - alt saksofon
· Rudi Fischerlehner - bobni

MIA DYBERG (1986) je eda od novih navdušojočih imen na evropski jazz in impro sceni. Njen edinstven melodični izraz izhaja iz eksperimentiranja z divjim zvokom v kombinaciji s skandinavsko melanholijo. Nastopa s glasbeniki improvizatorji, kot so Clayton Thomas, Herb Robertson, Tobias Delius itd. Je tudi soustanoviteljica mednarodnega improvizacijskega kolektiva The Community. S svojim triom – Mia Dyber trio je pri kultni založbi Clean feed izdala albun Pulse! (2016), ki je nastal po navdihu literature W.S Burroughsa.
 http://www.miadyberg.com

Avstrijec RUDI FISCHERLEHNER (1977) igra bobne v različnih različnih glasbenih projektih, ki sodijo med improvizirano in eksperimentalno glasbo, jazz in post-rock. Prav tako piše in producira glasbo za ansamble, filme in gledališke predstave. Projekti, v katerih igra, so bili stalno vabljeni na pomembne festivale in klube po vsem svetu in so bili predstavljeni na radijskih programih, kot so Ö1, BBC Radio 3, SWR in Deutschlandfunk.
http://www.rudifischerlehner.net

Trio MaRuži se je 2017 zbral na pobudo Matjaža Bajca, da bi izvajali njegove skladbe, spisane za trio. Po nekaj vajah so ugotovili, da se ne morejo upreti svobodni improvizaciji zato so dali Matjaževe skladbe na čakanje. Oktobra 2019 so posneli material za prvenec, ki bo izšel letos. Vsi trije člani igrajo v številnih zasedba in sodelujejo z glasbeniki iz različnih glasbenih žanrov.

FB event: https://www.facebook.com/events/1306272799583016/

www.kudmreza.org« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2021
Oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se bomo srečevali stari-novi obrazi. Vsebinsko je t...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz