PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 29. januar 2005

22:00 - Twotonebinas
HEROS & ZEROS (street punk, Nizozemska),TITO'S BOJS + DEKUBITUS (HrvaÜka)


V soboto 29.1.05 se na Gromki oder ponovno, po letu in pol, vra─Źa Nizozemska peterka, ki sliši na ime Heros&Zeros, z njimi pa bodo nastopili tudi Hrvatje Tito's Boys in Dekubitus.

Amsterdam─Źani Heros&Zeros so svojo glasbeno pot za─Źeli, za zabavo, kot stranski projekt, leta 1998. Takrat je bend štel štiri ─Źlane, igrali pa so Oi punk oku┼żen z hard corom. Tri leta kasneje so svoji postavi dodali še trobenta─Źa in kmalu posneli tudi demo. Le ta je pritegnil pozornost nemške zalo┼żbe Mad Butcher, za katero so nato kmalu posneli 7'' z osmimi komadi. Sledila je turneja z italijanskimi punk legendami Klasse Kriminale in Los Fastidios, leta 2003 pa je lu─Ź ugledal tudi album Wake-Up Call. Takoj po snemanju so se zopet odpravili na romanje po Evropi. Tokrat z odli─Źnimi pariškimi streetpunkerji Brigada Flores Magon.

Glasbene vplive Heros&Zeros lahko lociramo v legendarini angleških oi bendih iz zgodnjih osemdesetih - 4skins, Blitz, Cockney Rejects, pa tudi pri mlajših ameriških The Templars, Wretched Ones, Anti-Heroes. Z igranjem grobega, melodi─Źnega street punka ostajajo tako zvesti pravemu duhu Oi punka!

Rovinjski punkerji Tito's Bojs, ki štejejo leto manj kot Heros&Zeros, se prav tako lahko pohvalijo z odli─Źnim prvencem, ki se imenuje Electro Istra. Za razliko od homogene liste vzornikov Heros&Zeros pa Tito's Bojs med vzornike svojega ustvarjanja štejejo pestro lestvico skupin, od starih The Clash, Ramones, Dead Kennedys, Misfits, Toy Dolls, do modernejših Rancid, NOFX, Bouncing Souls,…Raznolikost vplivov se odra┼ża seveda v glasbi sami ki med energi─Źnimi punk rifi skriva ali odkriva tudi ska, etno in še kakšne vplive.

Dekubitus, ki prav tako prihajajo iz Hrvaške, bodo na oder stopili prvi. V našem prostoru še dokaj neznan hardcore bend obljublja energi─Źno glasbeno predstavo v stilu GG Alina in Satana Panonskega.« nazaj


POLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem o┼żivljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizoriš─Źe`, ki ga bomo vsaki─Ź napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi ve─Ź... ]
layout:vax - 2008 - code:primz