PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 17. september 2020

21:00 - Sindikat odklonskih enitet
Transformator: Čudovita Goga

 Goga je mestece, kjer je tako neznosno soparno, da se vsi dušijo med zidovi. Meščani z zloveščim očesom prežijo nad ostalimi sotrpini in zaradi množice pogledov se nihče ne more skriti. Njihova nevoščljivost ostaja ujeta v tesnih in zatohlih sobah. V Gogi se menda ne more nič več zgoditi.

Kaj pa se zgodi, če meščani vanjo povabijo tujce in zanje priredijo dogodek? Goga postane drzna, duhovita, perverzna, groteskna in ogabna, predvsem pa resnična slika našega jaza in zato resnično čudovito mesto. Ki obstaja, če obstajajo njene priče.
V predstavi nastopajo bufoni, liki iz obrobja družbe, ki si drznejo izreči stvari, o katerih drugi molčijo. Gre za gledališki pristop, katerega namen je skozi parodijo in posmeh kazati resnično sliko sveta, v katerem se nahajamo.
Igrajo:
Hana: Ajda Špacapan
Prelih: Jan Podbrežnik
Tarbula: Jaka Andrej Vojevec
Afra: Andrej Vršič
Slavko: Sendi Bakotić
MC: Gaja Vudrag
Režija: Nina Vombergar
Dramaturgija: Žan Žveplan
 
Produkcija: KUD Transformator
Predstava je nastala s finančno podporo Javnega sklada za kulturne dejavnosti in Mestne občine Ljubljana – Urada za mladino.
Organizacija: Emanat
V sodelovanju: KUD Podtalnica/Klub Gromka, AKC Metelkova mesto


« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz