PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 9. september 2021

20:30 - Obletnica Metelkove
ODPRTO/OPEN: koncert MARTA FAKUCH

Marta Fakuch (SLO, HR) je avdiovizualni kolektiv, ki deluje na področju sodobnih AV praks. Skupina ustvarja na stičišču akustične in elektronske glasbe ter v kombinaciji z digitalno ustvarjenimi slikami ustvarja izkušnjo, ki se kaže v avdio in vizualnih pokrajinah.

Marta je avdio-vizualna entiteta, neke vrste modularni kolektiv, ki si ime in priimek deli z mačko tolkalca in elektrofonika v zasedbi, Mareka Fakuča, deloholičnega glasbenika, ki najbolj vidno zaenkrat ustvarja v skupini Etceteral. Njen drugi glasbenik za sintetizatorji in računalnikom je Žiga Palčar, med drugim fotograf in elektro inženir, bas kitaro in efekte upravlja Gašper Letonja aka Warlord Chipmonk iz benda The Canyon Observer, izrazni glas zasedbe je Lina Sabari, tetovatorka in skrbnica vizualnih podob številnih glasbenih skupin, zadnji in prvi, ključni element izraza Marte Fakuch pa prispeva Lina Rica, vizualna umetnica in VJ-ka.

https://www.facebook.com/martafakuch/
https://www.instagram.com/martafakuch/
https://martafakuch.bandcamp.com/

 

 ****

Ker se dogodek odvija na dvorišču, vstopnine ni, so pa zaželene donacije za nastopajoče.

_____________________

Dogodek bo potekal v skladu z vladnimi uredbami in priporočil NIJZ.

Koncertni cikel ODPRTO/OPEN sofinancira Mestna občina Ljubljana - Oddelek za kulturo.« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz