PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 17. september 2021

20:30 - Koncert
ODPRTO/OPEN: koncert SsmKOSK in DJ ekipa Kafe sa šlagom

Zaključni koncert dvodnevnega mednarodnega simpozija Glasni spomini, turbo ljudje, ki je namenjen kartiranju zvokov, podob in spominjanja v postjugoslovanskem prostoru. Simpozij organizirata Center za preučevanje kulture in religije Fakultete za družbene vede na Univerzi v Ljubljani – CPKR FDV (UL) in Mednarodni grafični likovni center – MGLC. Dogodek dopolnjuje 34. grafični bienale Ljubljana: Iskra Delta, ki je letos posvečen prevpraševanju in osmišljanju aktualnih in virtualnih obrisov postjugoslovanskega stanja.

https://www.facebook.com/events/136565731983855?active_tab=about
https://www.fdv.uni-lj.si/obvestila-in-informacije/dogodki-in-utrinki/napovednik-dogodkov/glasni-spomini-turbo-ljudje-kartiranje-zvokov-podob-in-spominjanja-v-postjugoslovanskem-prostoru-mednarodni-simpozij

 SsmKOSK
SsmKOSK je eksperimentalni breakcore/glitchcore/noise/spoken word solo projekt Blaža Božiča, s katerim je leta 2014 izdal album Pičko`n`troll (založba OFF TIR), leto zatem v samozaložbi album Merak ter leta 2016 trojni split s srbskima nojzerjema Segregatorjem X in z Genezo Kinezev, poleg tega pa še dva albuma za založbo Zvočni prepihi: Ptičji mozak (2018) in Pajser in mleko (2019). Odigral je številne koncerte doma in na tujem (Srbija, Danska, Nemčija, Bolgarija, Romunija, Madžarska, Italija, Avstrija, Slovenija, Hrvaška). Klubski maratonec leta 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=pFq4bEuXatg&t=2372s
https://www.youtube.com/watch?v=sC3nYR10PpM
https://www.youtube.com/watch?v=AsUO43VuMWI

 DJ ekipa Kafe sa šlagom

Kafe sa šlagom je glasba, ki jo lahko slišimo na terasah in rivieri Portoroža (včasih tudi kje drugje). Še posebej se prileže v nedeljo dopoldne ob tretji jutranji kavici, ušesom pa prija tudi na topel poletni večer. Na boljših sejmih jo večkrat najdemo v zabojih s singlicami po 1€ ali 2€, kjer čaka na ljubitelje zimzelenih popevk.
Kafe sa šlagom sta Ines Midžan in Klara Otorepec, ki ju druži ljubezen do glasbe, ki je širšemu občestvu bolj poznana pod izrazom “šlagerji”. Skupaj ustvarjata istoimensko oddajo, ki je na sporedu vsako četrto nedeljo v mesecu na valovih Radia Študent. V njej raziskujeta vse derivate jugoslovanske popularne glasbe kot so funk, rock, soul, jazz, new wave, disco in seveda pop, zraven pa za nameček navržeta še številne anekdote iz življenja znanih šlageristk in šlageristov.

https://radiostudent.si/glasba/kafe-sa-%C5%A1lagom

_____________________
Na prizorišču velja PCT pogoj in priporočila NIJZ.

 

Koncertni cikel ODPRTO/OPEN sofinancira Mestna občina Ljubljana - Oddelek za kulturo.« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz