PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 1. oktober 2021

20:00 - ŠKUC KSB
DARLA SMOKING + 08080

 Škuc KSB predstavlja:


Darla Smoking
https://darlasmoking.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/DarlaSmoking/

08080
https://08080.bandcamp.com/

Moji predragi sončki, brez katerih sem še težje, kot je 30+ letni metalc brez pecanja najstnic.
Naj oznanim, da bo naša nekritična ušesa doletelo soočenje dveh ekspresivnih glasbenih ikon iz globin slovenskega nadvse gnilega, a vseeno rodovitnega slovenskega podzemlja, katere sadovi obrodijo toliko lepše v ugodnih razmerah Gromkinega odra.

Darla Smoking je zvok sveta, kjer glasovi širom sveta jočejo čez elektronsko koračnico pogube. Pravljica za lahko noč obstoju, kateri se mogoče ne bo zbudil. Združenje digitalnega in analognega, ki je tako perverzno, da so bližnje cerkve pognale solzne žleze in zajokale.

Koncert pospremijo vizualizacije od Atlas Skull, katere bodo k slušnemu aspektu propada dodale še hipnotično vizualno noto. Za omamen vonj po gnijočem pa bodo poskrbeli obiskovalci.


PIN koda 08080 namesto imena pa je frišna glasbena tvorba, ki s svojo raznolikostjo ponuja nekaj za vsakega. Dokler ta ‘vsak’ ne spada pod kategorijo ‘funkcionalna oseba’.Mozaik glasbenih vzorcev človeka z zgodbo, ki deluje kot soundtrack izjemno specifičnega filma, kateri bi zmedel še Lyncha. Glasba, na katero lahko divje plešeš, dokler se ti pljuča ne stopijo in jih pomotoma izščiješ. Glasba, ob kateri lahko jočeš pod tušem in se sprašuješ, če ima življenje sploh smisel in če te zelje lahko sliši.A te ne more. Ker nima ušes. A če bi jih imelo, bi poslušalo 08080. In hrvaški foot fetish ASMR.

***

Na prizorišču velja PCT pogoj in priporočila NIJZ.

Koncertni cikel sofinancirata Mestna občina Ljubljana - Oddelek za kulturo in Ministrstvo za kulturo. 

 « nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz