PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

ponedeljek, 13. december 2021

20:00 - Predstava
Rdeči cikel - ImproŠke: Glasovi

Zadnji dogodek Rdečega cikla, ki ga organizira kolektiv mednarodnega feminističnega in kvirovskega festivala Rdeče zore, v letu 2021 bo predstava ImproŠk: Glasovi. Improviziran celovečerec Glasovi se dotika teme notranjih glasov in različnih načinov, na katere se ti kažejo zunanjemu svetu.

Glasovi so se rodili iz samote karantene. Večina odrskih likov in resničnih oseb se nas je v zadnjem času izolirala, družbo pa so nam delali najrazličnejši glasovi: tisti iz novic, prijateljice in prijatelji na daljavo, glasovi lastnih čustev in misli, zraven pa še kriki in tišina, ki se je razprostirala med njimi.

Vsake toliko smo se vprašale o soglasjih in razglašenosti v nas samih in med nami in s svetom. Smo varne, svobodne, se sploh še imamo? Ali obstajamo kot celostne in enotne osebe? Nas kdo sliši? Si naši glasovi med seboj nasprotujejo? Ali lahko skupaj sploh še kaj dosežemo?

Notranji glasovi so del vseh nas, nas strašijo, spodbujajo, grajajo in opominjajo. Prihajajo v različnih oblikah, ob različnih časih, včasih so naši prijatelji, spet drugič naši sovražniki. Ljudje najdemo raznovrstne načine, kako se soočati z lastnimi glasovi: jih poslušati, zatreti, preslišati, objeti. Ustvarjalke iščemo načine, kako izraziti notranje glasove, kako se odzvati na glasove drugih, kako iskati sozvočje ali se mu izogibati. Zanima nas tudi, kaj s seboj prinese odločitev, da svoj glas postaviš nasproti drugega. 

Zamisel in igra: Mistral Majer, Olivija Grafenauer, Sara Šoukal, Urša Strehar Benčina
Glasba: Luka Seliškar
Luč: Veronika Hana Grubič
Produkcija: Improške, Društvo Impro

Predstava poteka v slovenskem jeziku.

Improške so odprta, nehierarhično organizirana skupina improvizatork, ki deluje pod okriljem Društva Impro. V okviru skupine raziskujejo vprašanja spola in se lotevajo različnih projektov, kjer se poigravajo s subverzijo. Improške članicam predstavljajo varno skupnost, v kateri lahko raziskujejo, se razvijajo, preizkušajo svoje meje in iščejo različne oblike izraza skozi improviziran performans. Članice so se srečale leta 2014 na navdihujoči delavnici o spolu v gledališki improvizaciji, se povezale in aktivirale, od takrat pa so izvedle več produkcij, nastopile na festivalih Rdeče zore, Igraj se z mano, Goli oder, Sindikat odklonskih entitet, Večeri v ŠKUCu, Rdeči revirji idr.

***

Na prizorišču veljajo priporočila NIJZ in PTC.« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz