PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 15. december 2021

19:30 - Moonlee koncert
Žmohtne izpovedi #2: Dora Tomori, Samuel Blues

Žmohtne izpovedi na festivalu ŽMOHT 2021 stavijo na rahločutnost in razgaljenost. Dve sredi zapored se bomo zatekli v notranjost Gromke, zakurili gašperčka, se lenobno posedli po klubu in se v prijetnem ambientu prepustili muzikam presežnih kantavtorjev in kantavtoric različnih generacij s specifičnimi, a hkrati sorodnimi osebnimi senzibilnostmi.

V drugem polčasu Žmohtnih izpovedi se bosta srečala Dora Tomori in Samuel Blues. Večer bo odprla rosno mlada indie folk kantavtorica z markatnim glasom, ki je letos presenetila z nastopom na festivalu Tresk #12 in o kateri bo zagotovo še veliko govora. Za njo pa pride na svoj račun jeseniški zastavonoša novodobnega bluza z markantim grobim vokalom, ki ga odlikuje njegov samosvoj kantavtorski izraz.

Večer iskrenega muziciranja in nepretenciozne lirike za vse, ki še vedno verjamete, da ima preprosta kombinacija človeškega glasu in kitare potencial spremeniti vašo notranjo topografijo!


DORA TOMORI
Kot glas (naj)mlajše generacije Dora v svoji glasbi prevprašuje svoj notranji svet in družbeno realnost, v katerem obstaja. Osemnajstletnica se lahko pohvali z zrelim pristopom k tekstom, ki vključujejo teme izolacije, osamljenosti, osebne svobode in seveda tudi mladostniške srčne težave. Njen izčiščen indie folk izraz, ki veliko stavi na čustveno dimenzijo emo muzik zadnjih dveh desetletji, izhaja iz linije aktualnih kantavtoric, kot so Phoebe Bridgers, Clairo, Julien Baker in Jana Beltran. Ena bolj obetavnih kantavtoric generacije Z.

https://www.instagram.com/dora.tomori/?hl=en
https://www.facebook.com/dora.tomori.92

SAMUEL BLUES
Jeseniškega kantavtorja, ki je bil leta 2018 sopotnik Klubskega maratona Radia Študent, so takrat opisali kot "solo ansambl `spod Golice" s samosvojim croonerskim glasom, izvirnimi bluzovskimi izrazom in simpatičim nasmehom. Samuel Blues že nekaj let predstavlja enega ključnih obrazov slovenskega bluz-rockerskega izrazja mlajše generacije. Od zapustitve blues rock zasedbe Talking Stone leta 2012 je izdal sedem solo albumov v različnih žanrih, od bluza do diska in punka na zadnjem albumu Triglavski Narodni Pank (2021 ), poznamo pa ga tudi po sodelovanju z Miho Eričem. V Gromki se bo predstavil s svojim razgibanim avtorskim repertoarjem.

https://www.facebook.com/sead.mulahasanovic13
samuel13.bandcamp.com
https://www.youtube.com/channel/UCqHil2FXnT_ncbNGX9oBeFg

 

Vstop: 8 eur

 ***

Za obisk koncerta je obvezno izpolnjevanje pogoja PCT. Koncert poteka ob upoštevanju veljavnih pogojev za izvedbo kulturnih prireditev (sedeča publika, distanca med sedeži…). 

Festival ŽMOHT 2021 sofinancira Mestna občina Ljubljana.
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz