PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 14. oktober 2022

21:00 - R.A.F.A.L.
NULA (HR) + VIVERE MERDA (IT) + SRANJE

NULA (Šibenik, HR)

Ob 25. obletnici albuma Pobjedimo laž je izšla reizdaja tega zdaj že kultnega albuma. To je bil tudi povod, da so se ponovno zbrali na kup originalni člani in reaktivirali bend Nula. Prvi povratni nastop so izvedli na Martinska Punk festivalu v Šibeniku leta 2020. Skupina je nato napovedala serijo koncertov, ki je bila prekinjena zaradi pandemije, nato pa še operacije enega od članov.

Nula so nastali v zgodnjih 90. letih prejšnjega stoletja, v zadnjem valu potresov po padcu berlinskega zidu, v času krvavih vojn med nekdanjimi jugoslovanskimi republikami, ko so osemnajstletniki odhajali na fronto, medtem ko so mimo glav žvižgale krogle in v daljavi bobneli topovi, mrtvi in ​​ranjeni pa so se šteli v tisočih. Vračali so se tisti, ki so z navdušenjem odšli na bojišče, se vrnili in ugotovili, da ni več tovarn, v katerih so delali, ljudje, ki so želeli svobodo, ne deviantnih novih oblik klientelizma, partitokracije in korupcije, tisti, ki so želeli lepoto mladosti, a so se spremenili v prehitro odrasle otroke, ki so videli posilstva in umore kot nekaj povsem običajnega. Prekleti ljudje, na prekleti zemlji. Pokvarjeno. Prekleti ljudje, na prekleti zemlji. Gnijejo.  

Nula je bila in še vedno je sinonim za ostri in brezkompromisni hardcore punk. Njihov hard core pristop h glasbi in življenju, surova iskrenost in še bolj surova produkcija, so jo zasidrali med prvoligaše underground punk scene v tistem obdobju tako na Hrvaškem kot v Sloveniji. Sodelovali so pri razvoju in povezovanju scene, igrali v vseh luknjah, zakloniščih in skvotih, kjer je živelo hrupno in neotesano gibanje odpora proti temi povojnih devetdesetih. Veljajo za enega od najvplivnejših in najbolj cenjenih bendov tega obdobja in res smo veseli, da jih lahko ponovno, po tako dolgem času, vidimo v živo. Del koncertnega repertoarja bodo poleg skladb s prvenca tudi tiste s prve skupne plošče z Bjes zdravog razuma iz leta `96, ki je lani doživela prvi digitalni ponatis ter kak nov komad, saj bojda Nula ne počiva na lovorikah stare slave temveč že pripravlja nov material.

Nula, samo Nula!

www.nulapunk.com
www.pdvrecords.bandcamp.com/album/pobjedimo-la
www.pdvrecords.bandcamp.com/album/plit
Nula - Live @ Monteparadiso 1993
www.youtube.com/watch?v=L6DW2m2cGz0
Nula (AKC Medika 5.6.2021.)
www.youtube.com/watch?v=iNJJjBKBkRo

VIVERE MERDA (Udine, IT)
Kot drugi vozači tega večera prihajajo sosedje VIVERE MERDA, domači punk sceni dobro znani bend. Jezni punk z ženskim vokalom, ki preferira glasbene smernice a la Disorder, Crass, Wretched, Conflict, Kaaos, Vice Squad, Chaos UK,  Icons of Filth, Rudimentari Peni, Fleas and Lice itd. Prava bomba!
http://www.viveremerda.com/
https://www.facebook.com/Vivere-Merda-130220595062/?fref=ts
https://www.discogs.com/artist/1900484-Vivere-Merda

SRANJE (Ljubljana)
Otvoritev večera pripada mladi metelkovski punk zasedbi, ki pravi, da igra Shitpunk, ker je svet eno samo sranje. Sestavljajo ga dve jezni punci na basu in bobnih ter ne tako jezni kitarist. Navdih črpajo iz zlatega obdobja slovenskega hc punka. Direktno, hitro, punk.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100063139935635

Koncert poteka v soorganizaciji z Društvom Kapa.« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz