PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 22. april 2003

19:00 - Projekcija
Sarah Luna?ek: TARLAMT (od 20. novembra 2001 do 1. januarja 2002)

posnela [b]Sarah Lunaček[eb]
uredila [b]Sarah Lunaček[eb] in [b]Miha Peče[eb]
Za nekatere skupine Kel Tamašeka (oziroma Tuarege), ki živijo v Nigru, je trgovina s soljo bistven del ekonomske strategije preživetja. Med pripravami, med potjo čez puščavo Tenere in trgovanjem v oazi Bilma sem z udeleženci ene izmed solnih karavan posnela obsežno videodokumentacijo in jo skrčila na približno tri ure. Ugotovila sem, da mi posneto vizualno gradivo predstavlja svojevrsten vizualni dnevnik opravil, emocij, odnosov, komunikacij in možnosti refleksije, ki ostaja nedokončana in vabi k prihodnjim izmenjavam z ljudmi Tamašeka.

Vstopnine ni, kdor hoče, pa lahko nameni prostovoljen prispevek za šolo v Hamsanu. Hamsan je polnomadska vas v bližini Agadeza, od koder je Alhasane Haidara, ki nas je - nebogljene Evropce - pripeljal in se ukvarjal z nami v karavani. Osnovna šola v Hamsanu ima dva razreda in enega ne vedno plačanega učitelja, vedno pa primanjkuje knjig, zvezkov in kemičnih svinčnikov.

po projekciji: [b]DJ Draž[eb] (vstop prost!)


kontakt: sarah_lunacek@yahoo.com
« nazaj


POLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz